Au-Linus, Dave (Foto Maria Åsvik)

"Linus" i Australien

OLD ARTICLES. Au-versionen av Linus underhöll mig och flertalet andra på (och före) ett bröllop i Canberra. Tack vare Dave (och ett par människor till) så kunde jag nästan känna mig som hemma trots idel främlingar runt omkring. Dave gick omkring och presenterade mig för folk och sa "This is my favourite Finnish person!"... Han känner ingen annan från Finland.

Dave skulle spela före vigseln och utgångsmusiken, men det satt en dam vid orgeln och spekade och hon tänkte inte låta honom spela. Brudgummen kom och frågade Dave varför en tant sitter och spelar orgel och inte Dave gitarr, och ingen hade svar på det. Dave fick i uppdrag att säga åt tanten att han skulle spela nu men hon väste bara tillbaka att "That's not happening!"... Dave passade på att börja spela när tanten skulle byta sång och fick en mördande blick... Vid utgångsmusiken var dock tanten snabbare och Dave fick snällt lägga undan gitarren. Brudparet var lite förvånade över utgångsmusiken men höll god min. Det är fortfarande ingen som vet vad tanten gjorde där... :)

Det tog mig en stund att komma på varför Dave verkade så bekant, för jag visste att jag inte pratat med honom tidigare. Jag visste var att han bor i samma college-hus som Adam (från Sverige), en av våra vänner här, men jag kunde inte ens komma ihåg att jag sett honom tidigare... Men plötsligt gick det bara upp för mig -det är ju Linus! :)

Han kanske inte liknar Linus så väldigt mycket på bild, men han uttrycker sig som honom (fast på Aussie), har samma humor som honom och likadant kroppsspråk och minspel... Jag berättade för Dave att han påminner om Linus och han sa att jag måste presentera mig för Linus sedan, i Finland. Dave sa att han gillar skandinaviska namn och att jag får kalla honom Linus om jag vill, så nu gör jag det. :)

Au-Linus har planerat att gifta sig med en finländsk tjej som inte dricker alkohol eller röker och sen ska de bo i Finland under somrarna (för att han gillar de ljusa nätterna och bastu/havsbad) och vintrarna (för han gillar snö och norrsken) och i Spanien under vårarna och höstarna (för han gillar inte kombinationen av kyla och mörker utan snö). "How easy will it be to find a Finnish girl that can imagine living in Spain half the year?" frågade han bekymrat... Dave fick mig att sakna Linus och resten av vännerna hemma...

Läs mer om bröllopet i Canberra på http://marias.tillvaro.net