Vem lyfter dig tillbaka i vattnet?

Vem hjälper dig?

OLD ARTICLES. Vid katastrofen i USA visade många att man behöver en ledare som vet vad som skall göras. Det enda som verkade fungera genast var kritiken mot landets president. Varför gjorde inte kritikerna något själva istället?

Det finns generellt två nackdelar med ledare:

En opposition bildas alltid, som kan bidra till konstruktiv kritik, som en god ledare kan tillgodota. Men ibland verkar oppositionen inte ha någon sakgrund, då är oppositionens mål ett maktskifte. En dylik opposition är dålig eftersom den effektivt slösar båda parters resurser. I det fallet kan avundsjuka och maktbegär vara oppositions källor.

Den andra nackdelen med ledare är om människor blir handlingsförlamade för att de har lämnat allt ansvar åt ledaren. De kanske väntar förgäves på att ledaren skall fråga dem. Den här gruppen av människor hemligghåller resurser och idéer som samhället, församlingarna och vännerna borde få del av!

När ledaren gör vad han skall har alla en uppgift som den är bra på och alla trivs, men vem är så bra som ledare? Jesus kan personligen ge en uppgift åt dig, han säger ju: Följ mig!

Om du har bristfälliga ledare i din närhet, var deras "ledare" och hjälp dem sköta saker bättre istället för att klaga på dem! Kanske de inte klarar allting själv, då kan du kanske hitta någon som kan hjälpa dem?

Har du inte någon som säger åt dig att skärpa dig när du gör fel, så berätta åt en god vän till dig att du önskar att han är ärlig och tillrättavisar dig - i kärlek.