Betel (arkivbild)

Änglasuccé i Karis

OLD ARTICLES. På måndag kväll stod två stora änglar utanför Betel som en port med texten ”änglafest” och utanför porten väntade ivriga barn. Redan 45 minuter före festen skulle börja kom de första barnen för att få de bästa sittplatserna åt sig själva och sina kompisar.

Änglafesten skulle bli Betels barngrupps största satsning denna höst och ledarna för Skojo´hoj, som barngruppen kallas, hade planerat, längtat och väntat i veckor! Förberedelserna hade pågått redan många dagar, ca 250 personliga handgjorda inbjudningskort med godis på hade delats ut och affischer hade lagts upp i staden. Kyrksalen var underbart pyntad med glitter, änglar och vita tyger och allting var färdigt, nu skulle festen äntligen börja! Det är svårt att avgöra om vi ledare eller barnen var mer nyfikna och spända på vad som skulle hända under kvällen, då vi slutligen öppnade dörrarna och släppte in barnen.

Ungefär 50 barn kom till Betel och sammanlagt var vi runt 70 människor på fest den kvällen. Ida välkomnade barnen på vårt klassiska vis med att säga "skojo´hoj!" varpå barnen svarade med att ropa "SKOJOHOOOJ!!!" allt vad de orkade. Därpå sjöng vi änglasånger tillsammans med vårt skojohojband och såg ett drama, som handlade om änglar som satt på kafferast i himlen och diskuterade gamla minnen. En av änglarna i dramat berättade om hur han var helt slutkörd och hade jobb hela tiden, eftersom han fått uppgiften att vara Christer Rombergs skyddsängel. Skratten ekade då Christers skyddsängel gjorde desperata försök att fånga sin skyddsling som handlöst föll ner från Betels scen. Festen avslutades med god änglamat, mera sång och lite överraskningar.

Budskapet genom hela festen var att änglar är verkliga! Tanken bakom festen var att ge barnen någonting annat att fira än halloween. Det ger sällan resultat att säga åt barn att halloween inte är så bra, istället beslöt vi oss för att ordna en ljus glädjefest i höstmörkret som överträffar alla halloweenfester. Detta kommer vi att göra nästa år igen och då tror vi på ännu mera barn, glitter, sång och glädje!

Efter änglafesten yrade lyckliga trötta arrangörer i Betel. Glädjen över en lyckad fest gjorde att vi orkade reda upp kyrkan, som vid det laget var något av ett kaos. Skrattande konstaterade vi medan vi diskade, sopade och sökte våra egna saker bland alla andras, att det blev en fantastisk fest! Än en gång visade Gud att han älskar barn och att han är med på noterna då det gäller barngrupper och barnfester. Vi kunde inget annat än tacka Jesus för kvällen och för allt det som vi har fått se hända sedan hösten 2004.

För det var hösten 2004, som allting började. Då träffades de som skulle komma att bli ledarteamet för Skojo´hoj hemma hos pastorsfamiljen utan så mycket annat än brinnande hjärtan och en visshet om att barn kan möta Gud personligen och leva för honom. Vi bestämde oss för att starta upp en ny barngrupp i Betel och namnet blev Skojo´hoj. Nu efter två år, två morgonsamlingar i lågstadiet, en grillfest och en biotillställning samlas omkring 30 barn varje måndag i Betel för att få höra om Jesus.

Ibland luras man att tro att barnen inte tycker om bibelns budskap eller att de inte tycker om lovsång utan att de hellre vill ha en massa aktiviteter, men sanningen är en helt annan. Barn längtar inte efter mera aktiviteter, de längtar efter Jesus. Vi som är ledare i Skojo´hoj vill uppmuntra er som på något sätt arbetar med barn att fortsätta med det goda arbete ni gör. Gud lyssnar på barnens böner, han möter dem så djupt så de aldrig kommer att kunna glömma att han finns.

Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.

Matt 25:40