Jerusalem (Bild: Veronica)

Jerusalems framtid enligt Islam

OLD ARTICLES. Tillsammans med judendomen och kristendomen ses Islam som en av de tre stora monoteistiska religionerna. Men Allah är inte den ende guden. Han är en av de 364 gudarna som dyrkades av nomader i forntida dagar. När Muhammeds stam hade besegrat de andra stammarna, utropade han: "Allah hu-akbar!", Allah är större.

Det är ingen överraskning att Islam har ett helt felaktigt perspektiv på Jerusalems framtid och att dagens muslimer gör anspråk på den heliga staden. Alla muslimer är förpliktigade att ta del i den sista striden, det "heliga kriget", jihad, så att de tillsammans kan besegra judarna. Trots att namnet Jerusalem inte nämns en enda gång i Koranen, så kommer den sista striden, enligt hadith legenderna, som ses som nästintill likvärdiga till Koranen, att ta plats i Jerusalem. Striden slutar med att Kaaba stenen som genom ett under flyttas från Mecka till Jerusalem. Sedan kommer ängeln Israfil att blåsa i sin trumpet tre gånger. Alla folk på jorden kommer att samlas på Olivberget. En brygga kommer att leda från Olivberget till Tempelberget och al-Aksa moskén. Den kommer att vara "smalare än ett hårstrå, vassare än ett svärd och svartare än natten." Människornas handlingar kommer att granskas på Olivberget. De som lyckas gå över bryggan kommer att vägas på "rättvisans våg."

Islam har sin egen version av striden i Gog, som det står om i Hesekiel 39. Enligt Islam så utspelar sig striden i Jerusalem. Striden är ett av tecknena att frälsningens dag närmar sig. Under striden kommer ett odjur att komma från Mecka. Judarna kommer att förföras av odjuret al-Dajjal som kommer att använda plågor för att besegra världen. Endast Mecka, Medina och Jerusalem besparas.

Sedan kommer Jesus, som kallas Issa i Koranen, att uppenbara sig med en spira i handen och besegra al-Dajjal i Damaskus. Därefter kommer Jesus att döda alla svin (islamsk referens till judarna), döda kristna, förstöra alla kors, och deklarera att Islam är den enda rätta religionen. Slutligen kommer han att konvertera alla icke-muslimer till Islam. Allah kommer att förgöra dem som står emot. Efter dessa händelser dör Jesus och begravs bredvid Muhammed.

Här har vi förklarningen till varför Jerusalem är så viktig för muslimer och varför de är beredda att t o m gå in i döden som självmordsbombare för staden. Det är synd att kristna inte tar det här hotet på allvar för det heliga kriget riktar sig inte endast mot judarna och Jerusalem utan mot alla icke-muslimer.

Bilden är av Jerusalem

Artikeln har tidningen Israel today som källa.