Axel (Foto: Janne)

Aspirant Axels bragder

OLD ARTICLES. När den doschmaskine komma man gömma onder sexan och Elda! Elda! Axel, som är bättre känd som Aspirant Kohonen bland vissa är väldigt duktig på att elda. Det är ju inte konstigt i och för sig, han är ju utbildad eldledare, chef för eldledningsplutonen.

För tillfället fungerar han som hjälputbildare för eldledningslinjen i Ruk (Reservofficersskolan) i Fredrikshamn. Om 36 dagar (6.1.2006) tar kommenderingen slut och han får ta del av solen i reserven.

Axel fick förra veckoslutet bevisa sina eldledarkunskaper när han i Dalsbruk på Ekholmen skulle elda bastun(!). Efter julfesten i fila körde axel och jag till vår stuga för att njuta av en skön söndag med bastubad, kill-snack och köttfärsbiffar a la Atria. Då bastun skulle värmas och jag tog hand om att producera mindre ved som ryms i ugnen så satt axel igång med att laga tändved. Och vilken tändved det blev! Man behövde inte vara rädd för att använda alla sina tändstickor till slut. Efter några minuter sprakade det vackert i bastuugnen. När röret var rött var det dags att bada. Det går inte att klaga på att bastun skulle ha varit kall.

Det är viktigt att man kan bryta vardagsrutinerna för att kunna slappna av lite och vara tillsammans med goda vänner då man behöver det.

Och till alla tjejer: Om du en kall vinterkväll behöver värme - var inte rädd att ringa axel. Han är en riktig gentleman som mer än gärna hjälper till. ;)