Bjud in kompisarna på ett race!

Äntligen, smartare bilbanor!

OLD ARTICLES. Alla bilbansfans har orsak att vara glada! En spansk firma som gjort bilar i över 30 år har utveckalt nya digitala bilar med tidigare omöjliga egenskaper, exempelvis kan många kan köra samtidigt på spåren!

Bakgrund

Klassiskt finns bilbanan i två former. En mindre, med bilar som är små som tändsticksaskar. Dessa är så små att man inte riktigt hinner se dem och banorna kan formas i volter.

Den andra typen av bilbanor är större, vilket ger mera realistiska egenskaper, såsom sladd i kurvor. Nackdelen med dessa två klassiska system är att spänningen fördelas på båda bilarna, så att om ena släpper gasen så får den andra bilen mera ström och åker sannolikt ut.

Digitala bilbanor

De nya digitala bilarna kan alltså åka bakom varandra, styras av skillda förare och genom speciella korsningar kan man byta fil flera gånger per varv. Bilarnas bromsar kan programmeras, bilarnas "bensintankar" kan aktiveras så att man måste stanna på depån och tanka. Man kan lägga till strömkällor och på det sättet utöka banlängden till över 30 meter.

Mickelsson.net prövade bilbanan och den får mycket gott vitsord. Perfekt julklapp till alla övervuxna barn!