Glada dansare (Foto: Nanna Rosengård)

Bal i Andreaskyrkan

OLD ARTICLES. SLOTTSBAL 6 DECEMBER ANNO DOMINI 2005 I ANDREASKYRKANS ÖFRE SAL. Maria Andtfolk och Daniel Tunér och deras team av duktiga festfixare fixade 6.12 en mycket lyckad och minnesvärd bal i den s k övre salen i Andreaskyrkans lokaliteter.

Nästan 50 personer torde ha varit närvarande och bland dem även två (för att citera Kjell Ewalds) Frackensteins. Yours truly och en annan kille hade frack, så denna gång slapp yours truly att vara ensam Frackenstein.

Progammet inleddes med välkomstglögg. Sedan bänkade sig gästerna och det bjöds på dansuppvisning med Maria och Daniel. Ryktet förtäljer att de tagit danslektioner och de dansade faktiskt mycket bra. Sedan följde sång (Vårt land), festtal till fosterlandet (talaren Marcus Pettersson poängterade hur Guds beskydd troget vilat över vårt land under generation efter generation), sånguppträdanden, recitation ur fänrik Ståhls sägner, samt en TV-shop -parodi med Reflections, som idag har bara 4 medlemmar. (Plats finns - kom med!).

Efter detta följde en lätt buffet och sedan salongsdanser i stil med dem som dansas på Gamlas dag. Svåra var de emellanåt, men vi lärde oss snabbt och hade verkligen roligt. Ingens tår blav heller påtrampade, så vitt jag vet. Och ingen tår fälldes heller. Efter skål och tårta blev det allmän vals för alla hugade.

Exakt vilka alla som hörde till festfixarteamet vet jag inte, så jag tackar därför på mina egna och alla andra gästers vägnar hela gruppen gemensamt - ingen nämnd men ingen ej heller glömd! Tack! Vi trivdes mycket bra. Ett specialtack vill jag också rikta till Lisa Nylund, som fungerade som danskoreograf både under pre-production och production, för att tala i filmtermer.

Endel av kakorna som blev över tror jag för övrigt att delades ut till folk på gatorna av vänliga festdeltagare.