Christian och vän (Fotograf: Anonym kompis)

Tillbaka för att underhålla!

OLD ARTICLES. Misströsta inte kära läsare, efter lång tid av tystnad är jag tillbaka för att underhålla er med ödesdiger precision, fantastisk humor och slagkraftigt budskap.

Dom senaste månaderna har varit präglade av dunder undervisning på bibelskolan, halvtaskiga försök att prata norska, 90 kaotiska timmar av bilfärd, extrema upplevelser i form av överdriven konsumtion av fishermans friend (eller fis hermans kompis som är så mycket mera underhållande) och diverse andra pastiller av alla sorter och slag, regelbunden imitation av John Tore Dalands ” Han lever ” och den där speciella känslan man får efter veckor av regn, översvämningar och jordras. Med andra ord, en bibelskoleelevs vardag i ett nötskal.

Nåja, höst terminen är slut för min del. Det har varit en mycket intressant period för mig, det har varit många nya tankar och många saker som jag har varit tvungen att ta itu med. Gud ställde mig frågor som jag verkligen inte var beredd på, frågor som ” vill du verkligen vara här? ” ” vill du verkligen följa mig? ” Jag kan säga med ärligt hjärta att jag kämpade enormt med dom här frågorna. Många gör misstaget att tro att när man åker på bibelskola så går allt friktionsfritt och man kommer nära Gud och blir satt i eld. Jag vågar erkänna att jag var en av dom, så du kan tänka dig att jag fick en chock när jag kommer till Norge, började bibelskolan och blir ställd frågor som dom här. Det var allt annat än bekvämt. Fortfarande när jag möter något i mig själv som inte behagar Gud och blir manad till omvändelse så hör jag frågan klinga i mitt huvud, ” vill du verkligen följa mig? ” och det motiverar mig mera än något annat att fortsätta söka Gud. Den här hösten har för mig varit en av dom tyngsta perioder i mitt liv, men en sak har jag kommit fram till, en sak har bränt sig in i mitt hjärta. Det är att jag älskar Jesus och jag kommer att följa honom i resten av mitt liv.

Vi fastnar så ofta i våra föreställningar om vad det kristna livet går ut på. Vi lever ut våra liv i kristna traditioner, går till möte på fredag och söndag och när vi möter vardagen ser vi ingen som helst frukt av det vi hör om under predikan på fredag/söndag. Församlingen blir mer som ett kaffekalas och en hobby än vad det egentligen ska vara. Jesus talade om det här när han levde, han kallade det hyckleri. Vad Jesus sökte när har levde och vad han fortfarande söker idag är sanna lärjungar. Personer som verkligen är beredd på att lägga ner sitt liv, ambitioner, drömmar och sin egen vilja och följa honom, bli ett med Kristus och leva ut det livet som vi är kallade att leva. Ett liv som är i enlighet med vad Jesus levde och inte livet i enlighet med dina omständigheter, dina drömmar eller dina egna behov.

Sätt din fokus på Jesus, vänd din blick från dig själv och fokusera på Jesus. När du får insikt vem han är, för det priset han betalade för att du ska få leva ett liv i frihet, för att du ska få komma inför Fadern utan synd och skam och för att du ska få leva en evighet i gemenskap med Fadern kommer det att spränga alla begränsningar i ditt liv och förlösa dig in i ett liv av överflöd. Jesus tog på sig din synd, han blev till synd och förbannelse för dig, han blev avgränsad från sin egen far och han steg ned i dödsriket och tog auktoriteten över döden och dödsriket från satan för att du ska få springa fritt och frimodigt fram till din himmelska far. Inför Gud är du fullkommen och felfri, du är underbar och perfekt i hans ögon och han har välbehag i dig, för han ser på dig genom det förlösande blod som utgjöts på korset.

Dina föräldrar kanske inte hade planerat din födsel, det kanske skedde genom ett misstag, men en sak ska du veta att Gud, före tidernas begynnelse, före jorden var skapad hade han planlagt ditt liv i detalj. Han hade en fullkommen plan för dig och vad Gud vill är att du ska få fullt ut komma in i hans plan och hans vilja för ditt liv. När du har Jesus i fokus och den frihet du har i honom och du får förståelse för Guds vilja för ditt liv så kommer Gud att välsigna sig med en smörjelse som kommer att förlösa ut Guds kärlek i din situation, på ditt jobb, på din skola, i din familj och det kan förändra en hel nation. Jag vill starkt rekomendera att inte begränsa Gud i ditt liv, för när du ställer dig till förfogande och höjer din blick högt över dina omständigheter och fokuserar på Jesus så finns det ingenting som Gud inte kan göra genom dig, HELA himlens här backar dig upp när du står i Guds vilja. Det här var det livet Jesus levde, för Jesus var i 33 år fullkomligt ett med Guds vilja och han skakade och förändrade hela hans samtida värld. Det här livet är du född, förhärligad och kallad till att leva ut.

Jag vill uppmuntra dig att verkligen söka Gud och få tag i det här, ditt liv kommer att få en helt ny riktning och du får ett helt annat perspektiv. Begränsa aldrig Gud i ditt liv.

För övrigt så kommer jag hem till Helsingfors på måndag och ska stanna i 3 underbara veckor, så om du ser mig på stan så kan du komma fram och krama mig eller hitta på något annat skojigt.