Allas vårt Unity (Foto: Trygve Forsbäck)

AbJoy Christmas party – mycket folk och bra stämning

OLD ARTICLES. Förra veckans fredag i Ekenäs gick ungdomsarbetet Frontlines julavslutning abJoy Christmas party av stapeln. Kvällen besöktes av 100-130 ungdomar. Bara i arrangemangen av kvällen ingick ca 25 personer, som var och en bar sitt strå till stacken.

Bland årets höjdpunkter ingick dekorationsteamet som hade gjort ett fantastiskt jobb. Väggarna och trappuppgången i kyrkan var prydda av idérika och vackra dekorationer som bidrog till jul- och feststämningen.

Karisbandet Unity höll konsert i början av kvällen. Stämningen var på topp och musiken dånade i en tätt packad kyrkolokal, väl balanserad och mixad av Petrus Ahonen och återgiven på stor videoskärm genom livefilmning av Rade Werling. Under programdelen visade också Rebecka Witick och Ansa Nyman en vacker dans som fick bli ett värdigt startskott för kvällen. Nyss Australienhemkomne ungdomsledaren Mikael Nylund gav till sist en enkel utmaning till varje åhörare. Han talade om hur Gud ser på oss, hur viktiga vi är i hans ögon, hur inget misstag och ingen brist kan skilja oss från Gud. ”Det bästa abJoy Christmas partyt återstår ännu att komma, den bästa delen av ditt liv återstår ännu att komma, när Gud ser på dig, ser han den vackraste varelse han någonsin sett, för du är skapad av honom”, sade Mikael.

Efter konserten underhölls deltagarna med roliga tävlingar. Man kunde bl.a. visa sina färdigheter i såpass exotiska grenar som smiley-ritningstävling och donitsätning.

Kvällen avslutades med en nästan två timmar lång praise night. En hel del människor stannade kvar för att lovsjunga Gud och tacka honom. I sin helhet en oförglömlig kväll för dem som hade möjlighet att vara med.