Två coola brorsor (Axel och Oskar)

Broderlig hälsning

OLD ARTICLES. Marius Baum går i en Bibelskola i England. Här skickar han en underbar hälsning till sina vänner och andra mickelsson.net läsare(LM).

Det här är en kort hälsning till alla jag känner i Finland, speciellt Simon och Linus.

Guds ord avslöjar för oss hur man ska leva sitt kristna liv. I första Moseboken 3:9 och 4:9 hittar vi två frågor. Den ena är "Var är du?" ställd av Gud till Adam när han hade fallit i synd. Den andra är "Var är din broder?" ställd också av Gud till Kain när han hade mördat sin broder Abel.

Ditt kristna liv är styrt helt av dessa två frågor. Gud kom till Edens lustgård för att söka människan som fallit i synd. Han kom inte döma utan snarare i kärleksfullt sätt fråga människan var han var? Gud vill veta var du är och inte vad du har gjort.

I Nya Testamentet talar Jesus om att förbli i honom (Joh. 15) Gud vill veta ifall du under den här dagen har förblivit i honom, eller har du levt hela dagen skild från Honom? Ju mer du lever i gemenskap med honom desto mer kan Hans liv flöda in i dig. Som grenen i vinträdet kommer du därför bära frukt!

Var är din broder, lyder den andra frågan. Först skall vi ta hand om relationen med Gud sedan skall vi ta hand om relationen med våra medbröder (Andligt sätt är alla troende bröder, likaså är alla Bruden i uppenbarelseboken). Andligt mord är att vi kapar av gemenskapen mellan brodern och oss, så att det inte längre finns någon glädje mellan oss. Till exempel ”mördar” vi våra medbröder genom att förolämpa dem. När sedan Gud genom vårt samvete frågar var är din broder så svarar vi mer än gärna: ”Jag vet inte, skall jag hålla reda på min bror?”

Om du tar hand om dessa två frågor så kommer du kunna leva ett normalt kristet liv.

Marius från "Biblelskolan" i England.