Goda nyheter sedan 2002     Lördag 28 januari 2023 kl 08:45Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Lyckas vi hitta på mera att göra?
Gud har omsorg om fågeln, fast den bara äter
Linus
 1 7204 14 4
Linus Mickelsson
Online 13:15 19/11 2004  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Arbetslösheten är här för att stanna. Industrialiseringen i sig självt är inte problemet, utan det att att människan nu får tid att fundera över sitt liv.

Förr kämpade människan att få tillräckligt med mat för att överleva. Nu kämpar man med att få tillräckligt med innehåll i livet för att överleva.

Det sägs att män mår bra av att jobba, men det är en utmaning att ge dem arbeten som inte kan ersättas med maskiner. För det maskiner kan göra bättre är onödigt att göra för hand.

Egentligen borde rationaliseringar befria människan. Då borde man nämligen få tid till annat än att gräva i jorden eller att sy.

Problemet kommer om man får för sig att man är oduglig. Då blir ensamheten och meningslösheten stamgäster.

Livet blir spännande när man märker hur man kan glädja andra. I det ögonblicket man ger åt någon får man så mycket mer i form av glädje.

Alla har gåvor som man använda till glädje för andra.


Christoffer
22:12 20.11.2004


Sara W-N skrev i fjol eller år 2003 om ngt nygrundat projekt vars namn jag glömt. Det skulle börja med att vi sände varandra uppmuntrande email. Vet någon hur projektet framskridit?
Christoffer
20:41 20.11.2004


jag tror inte heller det är maskinerna som leder till arbetslöshet. Det är antagligen snarare fenomenet med att kärleken kallnar, som ju Bibeln talar om. Denna kallnande kärlek skapar mer snuttjobb, mer arbetslöshet och mer utbränning. Människor sägs upp hur som helst och behandlas illa.

Jag känner en som råkat ut för olaglig behandling när det gäller semestrar och frånvaro. Han vågar inte gå till myndigheterna och klaga av rädsla för att inte få fortsätta på sin arbetsplats. Undra på att så många strejker har börjat uppstå bland t ex busschaufförer. Jag ogillar strejkandet, men har förståelse för det.
Sara W-N
12:45 20.11.2004


Håller med dig Linus! om vi inte tänkte efter gick livet förbi oss. Att glädja en annan kan betala sig i något stort!!! Kanske inte bara för individen utan även för mänskligheten!
Ha en skön dag! här skiner solen och den första snön ligger kvar på marken...så fint!
Oskar
17:12 19.11.2004


Det är en bra fråga om det verkligen är maskinerna som leder till arbetslöshet.
The prospect of technological leverage will of course raise the specter of unemployment. I'm surprised people still worry about this. After centuries of supposedly job-killing innovations, the number of jobs is within ten percent of the number of people who want them. This can't be a coincidence. There must be some kind of balancing mechanism.
http://www.paulgraham.com/bubble.html

Denna mekanism har antagligen något med fria marknader och förmögenhet att göra.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén