Nica och Tobbe

No longer Esbobo!

OLD ARTICLES. Tänk att den dagen verkligen kom då jag flyttar hemifrån och blir självständig(are). Bort ifrån det trevliga Esbo till det isolerade Sibbo! Okej, så farligt isolerat är Sibbo inte, om man hade bil, men det har inte jag!

Tobbe har ju bil, så det räknas åtminstone nästan. Det är så skönt att veta att det verkligen är så här Gud ha planera det och jag ser nu efteråt att Gud hela tiden haft sin hand med i spelet. Han har fixat allting så lätt.

Den här hösten har jag jobbat på ett daghem i Grankulla som biträde. Det har varit en tung höst med mycket flunsa och andra sjukdomar.

Sibbo är väl på sätt och vis ett ganska självklart val, för Tobbe och jag har redan länge funderat på när, hur och vart jag skalla flytta. Visst har Sibbo känts så lockande för att det blir lättare att träffas och mer vardagligare. Men Tobbe far ju ti armén i sommar så den glädjen är inte alltför långvarig..

Det här är grejt och jag är så ivrig, samtidigt som det nog är ganska pirrigt. Jag kommer att börja jobba på Arken, ett kristet dagis i Nickby, och jag vikarierar Heli Eskman som blir på mammaledighet. Det var en kväll som Bambi, barnskötare på dagiset, som fråga mig hur jag trivs på mitt jobb och frågade sedan om jag skulle villa börja jobba på arken istället. Plötsligt så var allt färdigt ordnat och dagen efter fick ja höra om att Anders Krook skulle flytta bort och att hans lägenhet skulle bli ledig.

En vecka senare sa jag att jag är intresserad av både lägenheten och jobbet. De diskuterade i styrelsen om bostaden och igår var jag och träffade föreståndaren på dagiset och ordföranden i direktionen och vi avslutade med att de sade välkommen åt mig! =)

Jag kommer att få mycket mera ansvar eftersom jag blir barnskötare och barngruppen är dubbelt större. Dessutom är Grankulla alltid Grankulla så lönen har varit ganska hög där. Jag började jobba där i mitten av augusti och 2 veckor senare fick jag höra att Grankulla stad beslöt att höja alla kommunala arbetares löner med 5% så nu har jag verkligen fått ihop samlat lite pengar.

Gud är nog så tuff. Det känns nog ledsamt att lämna barnen på mitt jobb, men samtidigt går ju livet vidare. Det var nog inte så skoj att säga upp sig eftersom vi har haft en sådan arbetsbrist, men jag bara VET att jag behövde bo ännu det här halvåret hemma och samla pengar och att det var så här det skulle vara! Tack Gud! =)

Jag flyttar i månadsskiftet januari/februari, man får se det sedan, men ni får nog höra av mig sedan när jag har inflyttningsfest! Då är alla verkligen välkomna! Bussstationen ligger ett stenkast från mig så det är bara att plinga på o komma på besök när man vill!