Borde du byta ut Explorern?

OLD ARTICLES. Även om chef.red. på mickelsson.net lär skall använda Microsoft Internet Explorer när han surfar, så rekommenderas inte att du gör det.

Varningar för hur osäkert program Internet Explorer är har alltid duggat ner på användarna. Denna höst har dock varningarna varit mer allvarsamma än tidigare och i Finland gav Cert.fi (Kommunikationsverket) en varning för programmet och uppmanade folk att byta ut det.

Det är alltså fråga om säkerhetsluckor som gör att en skicklig hacker kan, med hjälp av ett enkelt script på en väl vald webbsida, manipulera din Explorer utan att du märker det.

En av de populäraste ersättarna som rekommenderats mycket allmänt är 'Mozilla Firefox', ett mycket bra och enkelt program att surfa på webben med. En vanlig åsikt är att då man börjat använda Firefox så vägrar man att återgå till Explorer (skribenten skriver under påståendet). En trevlig funktion på Firefox är "flikarna" som gör det enkelt att surfa på flera sidor samtidigt. Möjligheten att möblera om och fixa verktygsbalken lite hur som helst gör att du kan ha just en sån webbläsare som du vill ha.

Du kan ladda ner Firefox på:

http://www.mozilla.org/products/firefox/