Plenum med sekreterare i förgrunden

Ungdomens Kyrkodagar samlade många

OLD ARTICLES. Det var fullsatt i salen med ungdomar som ville vara med skapa nya normer. Dessa var utsända från sina respektiva lutherska kyrkor.

På UK samlas varje år över 200 ungdomar och unga vuxna för att diskutera frågor som de tycker att är aktuella och viktiga. Förutom diskussioner bjuder UK på temagrupper, konsert, gudstjänstliv, kulturcafé, gemenskap och många spännande människor.

Det som är lyckat med UK är att unga engageras att tänka själv och ta ställning till sådant man i vanliga fall inte ens tänker på att det ligger någon tanke bakom.

På fritiden sitter många och diskuterar ytterligare.

UK är inte direkt ett ställe för nyomvända eller de som inte har en stadig grund, kanske för att fokuset inte ligger på andlig uppbyggelse och undervisning, utan på diskussion. Att människor diskuterar och utbyter tankar är otroligt viktigt, samtidigt som man inte under några omständigheter får glömma bort det viktigaste; livet i Gud.

På lördagskvällen hölls fria förmågors kväll där man fick ta del av många talanger.

Bl.a. killarna bakom Piss och Skit var riktiga underhållare med såväl snälla skoj som sådant som inte var lämpligt att skoja om, ex uppmanades man sjunga med i refrängen av "sniffa lim".

Allmänt sett var stämningen toppen! Många mycket trevliga brinnande kristna personer fanns på plats!