"Förbanna inte mörkret - tänd ett ljus istället!"

OLD ARTICLES. Många gånger tänker man "varför är mitt liv så här?". Ibland känns det kanske som om den frågan dyker upp lite väl ofta. Då kan man fråga sig följande: Har jag lagt det gamla bakom mig på riktigt, eller är det nåt som fortfarande spökar i mitt liv?

Vi lever i ett samhälle där allt skall gå allt snabbare undan. Den som inte följer med i förändringarna är mer eller mindre jobbiga tycker många. Faktum är att inte heller vi kristna står opåverkade av vad världen gör, för vi skall ju trots allt leva i världen, men ändå inte av världen. Vad läser vi för tidningar? Vad ser vi på för filmer och TV- program? Vi påverkas ständigt av våra val. Ger vi vår ande den "mat" den egentligen behöver?

Vi behöver få förvandlade sinnen. När vi inriktar oss på det nya, kan vi fördriva det gamla i våra liv. Istället för våra egna tycken och tankar om allt, skall vi se vad Gud anser om det - Han har svaren. Lita på Gud i livets alla situationer! Men var också beredd på att du kan bli tvungen att göra förändringar av dina egna åsikter. - De är inte alltid så rätta som du tror!

"För övrigt, bröder, allt som är sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska och uppskatta, ja, allt som kallas dygd och förtjänar beröm, tänk på allt sådant." Fil.4:8