Sådant som behövs till maskinen

Programmen alla borde känna till

OLD ARTICLES. Här är en kort genomgång med program som låter dig tala gratis över internet, messenger som inte behöver installeras, program som låter dig göra mp3-filer från din CD, mm!

Tala gratis

Med skype talar man gratis till kompisar över nätet och till en bråkdel av normala priset till vanliga telefoner. Ett måste! Celebriteter som använder programmet är: Patrik Hall och -Hellström, Markus Norrby, Maria Åsvik, Mathias Kronlund, Eegon Veevo mfl.

Skype har i regel bättre kvalitet än vanliga GSM-telefoner! Det som behövs är bara en vanlig mikrofon och högtalare till datorn.

Ladda ner: http://www.skype.com

Virusskydd

Det finns ett mycket bra virusskydd med gratis uppdateringar för vanliga svennar. Ett absolut måste!

Ladda ner (eng): http://www.free-av.com/

Ladda ner (tyska): http://www.free-av.de/

CD till mp3 konverter

dBpowerAmp Music Converter 11 är ett mycket bra program för att översätta låtar från din CD till mp3-format för att lägga på mp3-spelaren eller flytta till andra datorer.

http://www.download.com/dBpowerAmp-Music-Converter/3000-2140_4-10341187.html?tag=lst-0-3

Web messenger

Låter inte din skola dig installera messenger? Är du på en dator som du inte orkar eller hinna installera programmet? Ingen hätä, gå till följande adress så körs messenger som en vanlig internetsida!

Länk: http://webmessenger.msn.com/

Grafikbehandling

Är dina bilder för stora, för mörka eller för ljusa? Gimp är ett program som påminner om Photoshop som är det bästa inom bildbehandling.

Länk: http://www.gimp.org/

Övriga filer

Är det något musikprogram, anti-spyware program eller något annat som du behöver lönar det sig att slå in adressen download.com i skallbenet. Där finns det mesta.

Länk: http://www.download.com