Gud är nöjd med dig

OLD ARTICLES. Redan innan Gud lade världens grundval älskade han dig och utvalde dig i sitt hjärta till att vara helig och fläckfri inför Honom, i Kristus Jesus

De senaste dagarna har pastor Enevald Flåten predikat ett frigörande budskap om Guds gränslösa kärlek här på Levende Ords bibelskola i Bergen. Den Helige Andes smörjelse har varit påtaglig under dessa dagar och Gud har rört vid djupet av mitt liv. Jag skall försöka återge essensen i det pastor Enevald har delat med oss. Uppenbarelsen i detta budskap har kraft att förändra och revolutionera hela ditt liv!

Redan innan Gud lade världens grundval älskade han dig och utvalde dig i sitt hjärta till att vara helig och fläckfri inför Honom, i Kristus Jesus. Mänskans syndafall och val att gå sin egen väg förändrade inte Guds enorma kärlek till henne. I Hans stora hjärta finns det en speciell plats för varje mänska, som bara kan fyllas av just den personen. Guds längtan efter gemenskap med dig möttes då du tog emot Jesus som din Frälsare.

I första hand är du inte skapad till att göra en massa saker, utan till att vara hans barn. Din första och största kallelse är att umgås med din Gud och helt fyllas av Hans kärlek. Du behöver inte göra något för att förtjäna Hans kärlek, för sann kärlek kan aldrig förtjänas.

Trots detta drivs många kristna ständigt av dåligt samvete. Tankar som ”Jag borde ha bett, borde ha läst mer Bibel, borde ha evangeliserat” osv. är inte främmande för någon av oss. Vi går omkring med en känsla av otillräcklighet och upplever att vi ständigt borde vara något annat än vad vi är idag. Vi jagas fram av tanken att allt blir bättre i morgon, då vi har blivit kvitt de negativa egenskaperna och verkligen är inne i vårt livskall. Detta, att vi hela tiden lever i drömmen om framtiden, leder till att vi ständigt är frustrerade. Man tar sig själv i håret och försöker förbättra sig på alla möjliga sätt. Men anklagelsen och fördömelsen finns fortfarande kvar.

Den goda nyheten är: Du behöver inte längre sträva för att Gud skall bli nöjd med dig! Sluta med att i egen kraft försöka leva upp till Guds standard – det klarar du ändå aldrig! Gud har redan nått ned till dig genom att sända Jesus. Genom Honom har Gud lyft dig upp till sig. Svårare än så är det inte, halleluja!

Dina goda gärningar kan aldrig öppna vägen inför Guds tron. Det är bara, endast och enbart Jesu blod som kan. Med sin död på korset har Han öppnat vägen för dig till det allra heligaste, in i Faderns famn. I praktiken betyder detta att du kan komma inför Gud när som helst, eftersom du i Kristus redan finns där (du är ju satt med Kristus på Faderns högra sida, Ef. 2:6). Du behöver inte göra några som helst andliga övningar; pumpa upp dina trosmuskler eller säga de rätta orden, du får komma precis som du är. När du lovsjunger behöver du inte försöka sjunga dig in i Guds närhet, för Han är redan nära dig. Detta är nåd! Inget kan läggas till evangeliet och inget kan tas ifrån det. Det är fullbordat!

Då du är frälst är Gud totalt nöjd med dig som du är just NU. Då han ser på dig så ser han dig lika ren, helig, fläckfri och rättfärdig som Hans egen son, Jesus Kristus. Med detta inte sagt att det inte skulle behövas någon helgelse eller att vi kan leva i synd. Nej, Gud älskar dig precis som du är, men han älskar dig så mycket att Han inte låter dig förbli som du är. Poängen är att Gud redan har förlåtit dig alla dina synder då han lät Jesus ta straffet på sig då han dog på korset, det skedde en gång för alltid. Så när du har syndat behöver du inte komma krypande till Gud med händerna för ansiktet för att fråga honom om han eventuellt skulle kunna tänka sig att förlåta dig. Nej, du får frimodigt springa fram till din kärleksfulle Far, se in i Hans strålande ansikte och TACKA honom för att Han redan har förlåtit dig och för att du är lika rättfärdig som Jesus.

Inget vad du gör eller inte gör kan påverka din ställning inför Gud. Om dina gärningar skulle ha någon inverkan så skulle Jesu verk på Golgata kors vara onödigt. Men eftersom dina gärningar inte kunde föra dig i en rätt position inför Gud så sände Han Jesus att leva det perfekta liv du, i din egen kraft, aldrig klarar att leva och till att bära din synd på korset. Genom din frälsning så finns Jesus på din insida och det är nu Han som lever och verkar genom dig (Gal.2:19-20!). Det är Han som älskar dina fiender genom dig. I egen kraft kan du aldrig älska vare sig Gud eller andra mänskor. Nyckeln är att ta emot den kärlek som har älskat dig först (1 Joh. 4:19)!

Då denna sanning får etableras i ditt inre kommer du att uppleva en mäktig frihet, glädje och tillfredsställelse. Det är inte din tro, din duktighet eller din fina förmåga att leva rätt som är i centrum. Nej, centrum och fundamentet för våra liv är Guds enorma kärlek och Jesu fullbordade försoningsverk.

Låt detta budskap ta dig ut ur all form av lagiskhet, strävan och trälkristendom där jaget och prestationerna är i centrum. Låt det ta dig in i en fast tro på att Gud är nöjd med dig p.g.a. Jesus och att hans kärlek till dig är utan gränser! Ta emot Guds fullkomliga kärlek, som driver ut all fruktan, och börja njuta av livet i en härlig gemenskap med Honom som har älskat dig först.