Från fördömelse till frihet

OLD ARTICLES. Det som hindrar en människa att komma frimodigt inför Gud är fruktan, egenrättfärdighet och syndamedvetande.

Fruktan

Fruktan kan handla om fruktan för sjukdomar, fruktan för döden eller tex. fruktan för misslyckande. I botten finns alltid fruktan för döden.

2 Tim. 1:7 Ty den Ande som Gud har gett oss gör oss inte modlösa, utan är kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande.

Fruktan kom genom syndafallet som blev djävulens redskap till att hålla oss i fångenskap, men sen vi blev frälsta behöver vi inte längre leva i fruktan. Det kristna människor saknar mest av allt är frid, trygghet o ro. När vi är frälsta ska vi inte längre behöva känna fruktan.

Egenrättfärdigheten handlar om att man genom olika gärningar försöker bli accepterad av Gud o så bli rättfärdig. Vi måste förstå att Gud älskar oss lika mycket som han älskar Jesus! Om vi inte är säkra på hur mycket Han älskar oss tror vi att vi måste göra en massa saker för att Han ska tycka om oss.

Syndamedvetande

När vi syndar överbevisar Den Helige Ande oss och vi vet att vi gjort fel.

1 Joh.1:9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdighet, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.

Gud vill att vi ska vara medvetna om att synden är förlåten, bortglömd och finns inte längre. Vi är rättfärdiga!

Innehållet är inspirerat av häftet "Frihet från Fördömelse" av Ulf Ekman.