Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 10 december 2019 kl 01:40Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Nyckeln till bra relationer
Andreas och vännerna Brooke, Chuck och deras barn (Foto: Maria Åsvik)
 1 2499 17 3
Maria Åsvik
Online 10:55 17/04 2005  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  "Över allt detta ska ni klä er i kärleken, som binder samman till en fullkomlig enhet. Låt Kristi frid regera i era hjärtan, den frid som ni blev kallade till i en enda kropp, och var tacksamma." Kol. 3:14-15

Överraskningsfesten vi hade för Andreas igår fick mig att tänka på det här med kärleken igen... Helt ärligt så lämnar det sällan mina tankar någon längre stund men jag var idag helt fascinerad över att så många tog sig tid att komma, mitt i en tid av mängder av inlämnings-arbeten till skolan (collegestuderanden jobbar dag och natt med uppgifter fram till fredag...), och gjorde allt för att det skulle bli en härlig fest. Vi hade 31 gäster...! För ett ögonblick kändes det som att vara hemma i Nykarleby... Mitt i min förundran kom två olika personer fram till mig, med några minuters mellanrum... och båda sa nästan exakt samma sak: "Thanks for inviting us! We love you guys..! Your parties are fun!"

Vet ni, det handlar inte om oss... Vi har inte hunnit vara här tillräckligt länge för att hinna bygga upp såna relationer med människor som vi har med våra vänner där hemma. Men Gud är mäktig. Hans kärlek för samman människor som vill följa Jesus och gör att man binds samman starkt, på kort tid. Redan nu har vi vänner i USA, Australien, England, Canada, Belgien, Norge, Sverige och Holland som vi vet att vi får bo hos, utan tvekan, om vi skulle besöka deras länder... Trots kultur-, klimat- och språkskillnader finns kärleken där. Gud har gjort det. Ibland, eller ofta, är det svårt att fatta... Vi behöver varann och Guds kärlek gör det möjligt att älska.

Det som också blev så tydligt mitt i allt detta är att Jesus är styrkan i relationerna hemma också, i relationerna med människor som man känt "hur länge som helst". Vad är det som gör att man kan ha vänner som man aldrig tycks tröttna på..? Vänner som kärleken bara blir starkare till trots att man kan vara hur olika som helst..? Hur kommer det sig att jag har vänner som älskar mig så mycket, trots att de vet om alla mina fel och brister, att de skulle ställa upp för mig när som helst och aldrig prata illa om mig..? Och hur är det möjligt att jag kan ha vänner som jag älskar så mycket att jag kunde göra vad som helst för dem...? Det är bara möjligt genom Jesus. Gud är verkligen kärleken! Det står i 1 Joh. 3:14 att "Vi vet att vi har gått över från döden till livet, ty vi älskar bröderna. Den som inte älskar blir kvar i döden." Att vi älskar är ett tecken på att vi har livet. Det betyder också att det handlar om ett beslut om att älska, det handlar inte om att jag bara råkar känna kärlek till nån. Det betyder att vem som helst kan älska för det handlar om Jesus och hans möjligheter, hans kraft, hans kärlek -inte om oss.

Ta inte de relationer du har med människor för givet. Älska för att Gud älskar, se på människor med nåd för att Herren har visat dig nåd..! Lev i hans kärlek och kraft. Jesus gör det möjligt. :)


Stefan N
15:07 19.4.2005


Bra Maria! Knallbra text som uttrycker något som e otroligt viktigt... Dessutom kan man ju säga att det är Åsvik-familjen i ett nötskal, ni rockar!
Caro
23:07 18.4.2005


Härlig text, Maria! Relationer är verkligen nåt som finns på Guds hjärta. Allt i Hans rike handlar om relationer!
Varma, äkta, ärliga och uppriktiga realtioner gör indivinden trygg och Kristi kropp stark.
IB
13:42 18.4.2005


Yes, Maria. Ta inget för givet! Älskar dig, vännen! :)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén