Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 10 december 2019 kl 01:46Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Ronja
 1 4078 18 5
Ronja Wikström
Online 23:05 18/04 2005  Modifierad 21:10 10/08 2010

Old articles  För mig är att känna trygghet bland det viktigaste som finns. Det är sällan jag känner mig helt trygg i mig själv. Saker som får mig att känna mig trygg saknas ibland.

Saker som får mig att känna mig trygg är saker som så otroligt lätt försvinner, och om man går runt med rädslan över att tryggheten ska försvinna så blir man otrygg. Att vara otrygg och rädd är bland det värsta jag vet.

En sak som som jag är nästan helt säker på att inte försvinner, det är min tro på Gud. Men ibland känns det som att tron inte räcker till. Vad gör man om tron inte räcker till? Om tron inte räcker till känns det som att ens största trygghet håller på att försvinna. Det är då jag blir rädd.

Andra saker som får mig att känna mig trygg är min familj, mina vänner, att ha pengar på kontot och att veta att jag har ett hem att komma hem till. Det är saker som kan försvinna lättare än tron på Gud.

Kanske det här är en fas man går igenom när man är 17 år? Jag hoppas att jag med åren kommer att känna en större trygghet än vad jag gör just nu.

Hoppas och be, det är vad jag gör.


lotta m.
12:54 23.4.2005


jo, om vi är trygga i Gud, så kan vi känna oss trygga oberoende av hur omständigheterna runt omkring oss ser ut.
mange
15:54 20.4.2005


du har så rätt kusin. vi kan vara trygga med hjälp av materiella saker en tid...men det är saker som kan tas ifrån oss. så har vi vår trygghet i saker så kan vår trygghet lätt tas ifrån oss. men ingen kan ta din tro ifrån dig om du inte vill. tron är en gåva, livet är en gåva och allt annat du har är en gåva. tacka Gud!!
Veronica
21:07 19.4.2005


Tycker också om dina fina, ärliga tankar. Nej, tron på Gud försvinner inte så lätt. Den försvinner nog bara genom ett eget beslut att sluta ha kontakt med vår Far. Den är en gåva som vi får tacka för. Den åstadkoms inte genom egen prestation för då skulle den inte hålla länge. Men eftersom vi får den tack vare Guds nåd som alltid är tillräcklig för oss så kan människor som varit med om otaliga obeskrivligt hemska saker ändå fortfarande tro på en god Gud. Det här för att de bestämt att de VILL tro, no matter what comes! Gud ser deras vilja och hjälper dem att tro. M a o nåden till att tro finns alltid där och vi får bestämma om vi vill ha med den att göra eller inte.

Så Ronja, fortsätt att hoppas och att be för det visar att du vill ha med Gud att göra! Och som du säkert vet, Han sviker dig inte. En rykande vekel släcker Han inte.
Christa
10:10 19.4.2005


Ja, braa Ronja :)
Jepp Guds omsorg om en är det som aldrig försvinner även om allt annat tas bort!
andreas
09:32 19.4.2005


Vad bra med en sådan ärlig text. Det är nog en fas man går igenom, jo. Fast för många varar den fasen väldigt länge - det som du skrev om att tron på Gud inte försvinner lika lätt som allt annat är sant. Jag tror det står någonstans i Psaltaren (kan vara också någon annanstans i Bibeln) "Du är mitt trygga bo" - låter väl tryggt eller hur? :)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén