bandet Meadows framträdande (Bilden är tagen från ung krafts hemsida)

Ung kraft 2005

OLD ARTICLES. Som studerande i Jönköping, även kallad Sveriges Jerusalem, får man mycket inspiration och idéer till hur kyrkan kan gå framåt. Förra helgen hölls där en fantastisk festival för unga kristna.

Man hade tre musikscener, där olika artister och band framträdde i tur och ordning, och en dansscen där över tjugo olika kristna dansgrupper från södra sverige uppträdde.

Förutom musik och dans hade de en skateboard-uppvisning och klättervägg. Flera folkhögsskolor och kristna ungdomstidningar satt upp sina montrar för att locka till sig nya intresserade. Mycket folk och mycket musik!

Arrangörerna till festivalen var studieförbundet Bilda, svenska alliansmissionens ungdom och Svenska Missionskyrkan i östra götalands distrikt. Bilda är ett studieförbund med kristen bakgrund, som ordnar och hjälper unga kristna att använda sina gåvor inom musik och konst. Det är verkligen uppmuntrande och inspirerande att se hur kulturlivet inom kyrkorna blomstrar.

Min dröm är att någon dag se en liknande utveckling i Finland. Om Gud vill. En sak tror jag iallafall, och det är att det finns många talanger och gåvor inom området kultur, som inte kommer fram eller hittat ett forum. Och jag tror starkt att Gud kan använda både musik, dans och konsten för att beröra människor. Och så länge det finns drömmar, finns det hopp.

För mer information om festivalen gå till http://www.ungkraft.com,och besök gärna bildas hemsida: http://www.bilda.nu