Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 10 december 2019 kl 01:50Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > I väntan på bloggen...
Tre av de fyra vännerna som Miko var på semester med (Foto: Maria)
 1 1450 13 6
Maria
Online 09:55 29/04 2005  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Jag vill blogga. Trodde aldrig att jag skulle säga det, men att vara på andra sidan jorden och inse att jag inte kan skriva och ringa till alla mina vänner varannan dag har skapat ett behov... Försöker klura ut om jag är helt vrickad eller om detta är en naturlig utveckling.

Kan inte riktigt bestämma mig för vilket. Hur som helst så bestämde jag mig för, på inrådan av Linus, att helt enkelt skriva mer här istället...

Förra veckan var en vecka full med tenter och “assignments due”-sista datumet för inlämningsuppgifter. Julie, en vän från England, ville uppmuntra mig när jag skulle skriva tent i onsdags och ropade efter mig när jag gick till lektionssalen: “Just remember -the answer is always Jesus!”... och det hade säkert varit till hjälp annars, men inte när man skriver tent i Old Testament Survey. Jag har aldrig tyckt om att skriva prov -det känns som om allt jag någonsin kunnat har en tendens att försvinna ur min hjärna när det gäller. Så farligt är det väl egentligen inte, för det brukar gå rätt så bra, men jag har aldrig haft någon bra studieteknik och gillar inte att bli testad på vad jag kan (utom i spel eller tävlingar som har med allmänbildning att göra). Och så är jag ju gift med en som lyckas få alla olika fakta att fastna i minnet utan att han ens försöker. Ibland känner jag mig som om jag har inlärningssvårigheter jämfört med honom. :)

Dagarna (veckorna, månaderna) går otroligt fort. Känns som om vi kom hit förra veckan men samtidigtkänner vi oss hemma och älskar stället som om vi redan hade varit här ett år. Det skulle vara härligt att få visa er runt här i kyrkan, på skolan (samma byggnader bara olika rum i användning), Gloria Jean’s Coffees, området här i Hills District och Sydney city.... Det är konstigt att ha sådant behov av att få dela bra saker med de jag tycker om... Är det så för alla? Jag menar –jag har en lista på vilka människor jag skulle köpa flygbiljetter till om jag plötsligt vann massor med pengar... :) Skype är bra. Det är billigt (gratis) och gör att jag kan ha ganska tät kontakt med de av mina vänner som skypar... Jag känner mig lite närmare Finland än jag är när jag får göra det. :)

Miko kom hem idag. Han har varit på semester med några av våra vänner (två svenskar, en svensk/australienare och en norrman -fast kvinna) i fyra dagar och surfat och solat. Han kom in genom dörren för ett par timmar sedan, med ett stort leende, solbränna och armen i gips... Men han hade inte ont, var på bra humör och kommer antagligen att få lite lättare “tjänstgöring” i skolan nu så den brutna handen verkade inte vara ett så stort problem. Vi får skriva om den händelsen lite senare. Be blessed! :) Maria


-Rade-
17:01 2.5.2005


Om inte Linus hinner/orkar gör en RSS-feed, kan du vända dej till blogger.com . Där finns allt du behöver veta om blogging och så får du en egen blog gratis också!
www.blogger.com' class='embedurls embed-link' target='_blank'>http://www.blogger.com">www.blogger.com
-Rade-
17:01 2.5.2005


Om inte Linus hinner/orkar gör en RSS-feed, kan du vända dej till blogger.com . Där finns allt du behöver veta om blogging och så får du en egen blog gratis också!
www.blogger.com' class='embedurls embed-link' target='_blank'>http://www.blogger.com">www.blogger.com
Maria
14:31 2.5.2005


Ok, tack. :) Vi får ju se vad som händer med det då... :)
Oskar
13:08 2.5.2005


Den låter en läsa bloggen med andra program än browsern. Ens RSS-läsare håller då reda på när bloggen updaterats. Så kan man hålla reda på många bloggar med nyheter som ändras sällan.

Alla blogservicar erbjuder dessa feeds, så du behöver inte veta om dem.
Maria
12:45 29.4.2005


Rss-feed....? Hmm... har ingen aning om vad det är. Men det behöver jag kanske inte veta heller... :)
Oskar
11:58 29.4.2005


Fördelen med att blogga är ju förstås att det är lättare att följa med saker som inte updateras lika ofta. Eller kanske Linus gör en RSS-feed, för Marias artiklar.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén