Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 10 december 2019 kl 02:30Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > "What's love got to do with it?"
En vy över förorten Bella Vista
 1 1496 29 0
Maria
Online 15:40 30/04 2005  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Det är märkligt hur snabbt jag kan känna mig hemma på en plats som nästan är så långt borta hemifrån som man bara kan komma... Vi har alla blivit vana med tillvaron här så till den grad att vi nästan tycker att det är kyligt när det går ner till 17 grader. ;)

Det är bra att vi älskar Finland och våra vänner och släktingar annars kan det hända att vi skulle ge upp tanken på att "återanpassa oss" till det nordiska klimatet. Det är frestande att tänka sig att man skulle stanna här, fast mest med tanke på vädret. Och den frestelsen försvinner väl sedan när vi måste genomlida en vecka, eller flera, med över 40 graders värme.

Idag när jag skulle hyra Shark Tales åt barnen, frågade tjejen vid Blockbusters (video-uthyrningen) varifrån jag var. När hon fick höra att jag var ända från Finland ville hon försäkra sig om att vi hunnit uppleva beachen. Jag förklarade att vi hade inte varit ännu, men att vi kanske skulle imorgon och hon försökte förklara att det är alldeles för kallt, det är ju nästan vinter. Då kunde jag inte låta bli att berätta om Miko, och fyra andra nordbor, som minsann nyss kommit hem från fyra dagar på beachen... Det är lika kul varje gång. Ni skulle se deras miner när vi berättar att så här är sommaren i Finland -om det är en bra sommar...

Coles är mataffären som gäller om man bor här i Bella Vista. Det finns i det lokala shoppingcentret bredvid Hillsong, där också Gloria Jean's Coffees, college-studerandenas inneställe, finns. Coles har öppet till tolv alla dagar, eller nätter, utom söndag -och det passar bra för oss som gärna får barnen i säng innan någon av oss orkar tänka på att planera för kommande dagar.

För några dagar sedan när jag gick ut från shoppingcentret med mina matkassar spelades Tina Turners "What's love" i högtalarna. Jag brukar inte lägga märke till vad de spelar i affärerna, men av någon anledning så lyssnade jag. "What's love got to do with it, got to do with it? What's love but a second hand emotion? ...Who needs a heart when a heart can be broken...?" Utan Jesus skulle jag nog vara precis där. En människa måste ju göra sitt hjärta hårt om man ska överleva i den här världen om det handlar om mig och mitt. Speciellt en människa som känner väldigt mycket, både det positiva och negativa. Tänk vilken frihet Gud har räddat oss till! Frihet att följa honom, att sätta Gud och andra människor före oss själva, frihet att se bort från oss själva och vår lilla värld...! Jag blev bara så tacksam över att jag inte är det viktigaste i min tillvaro, att saker inte bara handlar om mig. Jesus har gjort livet härligt och spännande med oändliga möjligheter eftersom jag inte är begränsad av mig. Jag får gå i hans kraft, hans kärlek, hans möjligheter, hans nåd.... Wow! Svårt att fatta hur stort det är...! T.o.m. när det är jobbigt och det känns som om gränsen är nådd för vad jag klarar av så når Gud alltid fram med sin kärlek och tröstar, styrker och bär. Vilken underbar och mäktig Gud vi har..!


Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén