Send the Fire – Årets höjdpunkt i Övik

OLD ARTICLES. Ett exklusivt reportage endast för mickelsson.net från en av Sveriges häftigaste lovsångskvällar där dom kristna i staden Örnsköldsvik gått samman för att ge allt till universums coolaste skapare.

För ett år sedan föddes idén hos ett flertal personer från olika församlingar runtom i Örnsköldsvik att man skulle göra en ekumenisk lovsångskonsert. Men istället för att försöka hitta en minsta gemensamma nämnare för att dra ihop en sådan här tillställning tillsammans så satsade man på den högsta gemensamma nämnaren – Jesus.

"En förvandlad stad" är kyrkornas gemensamma vision, och det är under denna större vision som bygget av lovsång och tillbedjan finns. Målet med detta var inte att ge folk andliga kickar, utan fokus låg på att man skulle helhjärtat ge allt till vår Frälsare. Tilltaget blev mycket omtyckt och uppskattat. I år följdes succén upp av en hel vecka med lovsång och tillbedjan, ”En fest värdig Jesus”. Denna lördagkväll var finalen på den veckan.

Som finlandssvensk reporter vill man vara ute i god tid. Därför anlände jag och en lokalreporter till Frank Ådahls och Markus Näslunds hemförsamling, Pingstkyrkan Örnsköldsvik, en hel halvtimme innan festen drog igång. Till vår förvåning möttes vi av en nästan till bredden fullsatt lokal, som rymmer ca 1200 personer. Vi skyndade oss in och tog plats, och när klockan var åtta körde programmet igång.

Den massiva lovsången leddes av ett stort gäng duktiga musiker, som bestod utav en stråkkvartett, ett brassparti, en grym trummis, elgitarr, piano, bas, skönsjungande solister och, sist men inte minst, en gigantisk kör som satts samman med folk från alla kyrkor och samfund runtom i stan.

En del av sångerna illustrerades av bl.a. brakedance, lovsångsdans, film, drama och bilder från filmen ”The passion of Christ”. Kvällen filmades av ett filmteam och det man filmade visades samtidigt upp på de två vita dukarna som hängde på sidorna av scenen. Hela konceptet var mycket mäktigt och varierande. Många människor berördes mycket starkt av budskapet och flertalet gav sina liv till Jesus.

Ända in på småtimmarna lovprisade tusentals människor Gud. Det var en härlig kväll, en försmak av himlen skulle vi vilja säga. Många inspirerades och mångas liv blev förvandlade under denna vecka, vi tror att detta är början till det de kristna i Övik har som gemensam vision – en förvandlad stad.

Kolla gärna in www.impakt.nu för mer information om vad som händer i fortsättningen.