Ungdomsledarteamet (med Johan bakom kameran) välkomnar till en höst med många utmaningar!

Filas ungdomsarbete i höst

OLD ARTICLES. Filas ungdomsarbete tar nya steg. Ungdomsmöte fredag 17.9 kl 19 på församlingsvåningen.

Fast Gud är och förblir den samme i all evighet, uppmanar Bibeln oss att ständigt förnya våra sinnen, söka Guds tankar och hans vilja, och lägga vårt eget åt sidan. "Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.", Rom 12:2.

Gud hade inte tänkt att församlingen skulle vara en institution som likt en senil människa lever i sin egen värld, eller i en svunnen tid. Tvärtom. Där den helige Ande får råda, där är frihet (2Kor3:17), och där kommer hela tiden ske en sund utveckling i tankar och handling för att möte existerande behov och utmaningar.

Den helige Ande är aldrig rådlös, utan vet bäst vad som är rätt och viktigt för varje tid, ort och situation.

I ungdomsarbetet i Filadelfia tror vi att den helige Ande vill föra oss vidare, få oss ut ur felaktiga tankebanor som vill begränsa oss, och leda oss in i en ny styrka och frimodighet, som bygger på sann gemenskap både människor och Gud emellan.

Denna fredag, kl 19

Kommer vi att samlas på församlingsvåningen (Kalevagatan 34), för gemenskap, lovsång och förkunnelse. Du är jätte välkommen med! Vi kommer också under kvällen att dela lite närmare vad som är aktuellt inför just denna höst. Tag gärna med andra som kan tänkas vara intresserade!

Kort sagt, kommer vi framför allt, att fokusera på gemenskapen i hemmen i form av cell- eller husgrupper. Detta har den helige Ande betonat på ett speciellt sätt, och vi tror att det är en mycket viktig bit. Inte minst i en storstad som Helsingfors! De första grupperna börjar samlas nästa vecka.

Mer på fredag! - välkommen med!

Var starka och frimodiga i era hjärtan, alla ni som hoppas på HERREN! (Ps 31:25)

- Johan Forsbäck

Ungdomspastor, Fila/Helsingfors

(Bilden demonstrerar kanske en del av känslorna inför hösten, med glimten i ögat...)