Fanta är koffeinfritt men ändå full med socker

Super Size Me överraskande saklig

OLD ARTICLES. Anti-fettofilmen Super Size Me var förvånansvärt intressant. Mickelsson.net kan varmt rekommendera filmen som inspiration till en sundare livsstil.

Filmmakaren Morgan Spurlock verkar vara lite av en vetenskapsman. Hans amerikanska landsmän är mest fettprydda i världen.

Cokisautomater, ingen motion med bilskuts överallt och feta måltider i USA håller på att skada en stor del av befolkningen. Morgan attackerar en hel del områden som har gått fel.

Men genom en långsiktig markadsföring riktat till barn är den nu unga generationen redan hjärntvättad. Här har bland annat Cokis och McDonalds lyckats.

Filmmakaren verkar verkligen bry sig om sina medmänniskor, utan att se ner på de feta. Istället uppmuntrar han dem genom att förklara olika fenomen som gör dem beroende av den ohälsosamma maten.

I filmen visar många aspekter. En skola med problembarn har förbättrat elevernas uppförande markant genom att servera nyttig mat istället. Så är det ju ännu i Finland, men läskautomaterna borde slängas ut.

Det finns ändå hopp: Eftersom företag strävar efter maximering av vinsten kommer sannolikt snabbmatskedjor att försöka förbättra sin hälsobild enligt efterfrågan på hälsosammare produkter.

Till sist ... Mickelsson.nets lättaste må-bra tips: Motionera gärna dagligen och ät mycket äpplen!