Jimmie

Jimmie Lawson with friends on stage

OLD ARTICLES. Gruppen Southern Gospel Music består av Jimmie Lawson med vänner! De uppträder med svart gospel i Helsingfors under det kommande veckoslutet! (LM)

Tiderna:

- lördag 25.9 på Café Klunk, Högbergsgatan 22, kl. 20-24

- söndag 26.9. i Andreaskyrkans gudstjänst, Högbergsgatan 22, kl. 11

Uppsättning:

Jimmie Lawson, sång

Tomi Leino, gitarr

Tarmo Lepistö trummor

Uriel Nylton, programledning

Programmet består av traditionell amerikansk svart gospel från den djupa södern, en sångstil som bland annat The Blind Boys of Alabama gjort känd världen över och även i Finland – bl.a. på deras besök i Björneborg på Pori Jazz. Jimmie Lawson har själv turnerat mycket i USA, men också spelat i kyrkor och på andra estrader i Finland, så även i år och han har också denna sommar själv uppträtt på Pori Jazz.

Jimmie Lawson äger en tro på Jesus Kristus och det hopp har kan erbjuda individen och vår värld, och hans sångval reflekterar denna hans tro. Jimmie är född i Los Angeles i Kalifornien i USA och har uppträtt som professionell sångare och musiker i över 30 år.

Med sig i Helsingfors detta veckoslut har han två duktiga finska musiker, Tomi Leino på gitarr och Jarkko Lepistö på trummor. Trion komletteras av Uriel Nylton från Jamaica som leder programmet i äkta Southern Style. Vad det exakt innebär kan du som kommer för att höra gruppen få reda på ”on location”. Framförallt kan vi lova gospel med äkta känsla med Jimmie Lawson på Cafe Klunk…

Jimmie Lawson med vänner medverkar även på gudstjänsten i Andreas kl. 11 som också innehåller predikan av Markus Österlund med titeln ”Släpp fångarna fria”

This gospel program features the traditional black American southern style songs of the soul stirrups singing group of Chicago Illinois, and the Five Blind Boys of Alabama.