Charlott med fotokänny

Bilddokumenteringens era

OLD ARTICLES. Vi har gått in i en ny tidsålder. Tydliga märken syns överallt. Den nya tiden kallas "Age of Photoraphy"!

I tiderna var det Linus Mickelsson som gick omkring med sin kamera och fotograferade alla, oavsett om de ville eller inte. Senare har t.ex. mickelsson.nettarna Jonas Blomqvist och Oskar Kohonen snappat upp traditionen.

Men nu verkar det vara dags för en världsomspännande revolution. Den nya trenden heter "fotokänny", en kamera med vilken man kan skicka textmeddelanden och prata telefonsamtal! Fotokännyn är betydligt farligare än digikameran eller DV-kameran (som Jonas och Linus använder), eftersom den kan tas fram helt obemärkt och plötsligt så är man bara på bild. Bland de lyckliga fotokännyägarna finns Challe Hurmerinta, en kvinna som verkligen tagit trenden till sig!

Under nyårshelgen filosoferade några borgåbor över fenomenet att alla skall ha sina små kameror, och med digikamera verkar det inte vara så stor skillnad vad man fotar utan man kan helt enkelt öppna serieeld på vilken tråkig plats som helst. Kommer detta att leda till att människor, oavsett politisk eller religiös inriktning, kommer att bli vanare att stå framför kameran? Eller kommer kameran att bli, om möjligt, än mer irriterande? Svaret blev, likt taklampan, lite hängande i luften...