Lauri Elonen spelar Claude

Lyckad Hairpremiär!

OLD ARTICLES. Publiken gillade musikalen, biljetterna var värda priset!

Före föreställningen fanns det några nervösa och en del lugna ungdomar i bakrummet på Savoyteatern. Det som dock var viktigare än så var att alla hade en väldigt bra fiilis och ville verkligen visa publiken att Hair är värt att se!

Efter föreställningen fick man höra om tårar både av glädje samt av sorg då de mest tårdrypande stunderna intog scenen. Även ett och annat skratt kunde höras ur publikhopen då och då.

Publikfavoriten blev helt tydligt Jan Klaile, då han i rollen som Woof sjöng låten 'Jag har liv'. Rungande aplåder följde den häftiga och komiska låten. Problemet med att skriva om Hair är ändå att det finns så många bra musiknummer, och den här gruppen lyckas så bra med dem, så man bode räkna upp alla nummer för rättvisans skull... men det skulle ju bara låta töntigt. Hair har superbra musik, punkt.

Och superbra skådisar! Nämnas kan bl.a. Helleke Heikkinen, som i ena stunden är garnisionens "Kapten Badass", och i följande stund sjunger hon om 'Black Boys' och tar då fram sin allra kvinnligaste sida. Alltid lika komiskt! Även Lauri Elonens jobb är värt uppmärksamhet då han gör ca 75-80 armpressar på scen under varje föreställning!

Som helhet har Hair få svaga sidor. Dessa unga amatörer ter sig proffsigt både på och utanför scenen, alla jobbar hårt för att allt skall vara möjligast bra. Den starka gruppandan gör att det är roligt och tryggt att göra musikal, och den goda stämningen smittar lätt av sig på publiken!

***

www.bragesmusikskola.fi/hair.htm