Bildbevis

Masala by Night

OLD ARTICLES. Har du varit i Masaby? Det hade inte jag heller men nu har jag spenderat en lördagkväll där och vet om fördomarna angående stället stämmer.

Vi kan börja med ett litet tips: Om du bott i Albergatrakten och flyttar till Kilotrakten är du frestad att lära dig en enkel tumregel: Alla tåg utom A-tåget, vars ändstation är i Alberga, stannar i Kilo. Om du vill besöka Oskar, Linus eller Fredi i Kilo är du också frestad av att använda denna enkla tumregel.

Oskar föll för den enkla regelns frestelse och klev på Y-tåget 23.08 lördagen den 20 Mars, med allvarliga följder. Efter Alberga började han lägga på handskarna och den efterlängtade sängen kunde han redan se framför sina ögon.

Men ack! Tåget stannade inte i Kilo utan körde muntert gnisslande förbi i kanske 80 km/h.

Oskar tittade på kartan, stannar det i Grankulla?

Nej!

Esbo, då?

Nej, Masaby!!!

Masaby, vilket grymt öde! Under de 15min som Oskar färdas mot Masaby får han perspektiv på tillvaron och inser att det inte ändå är så illa, han får ju ändå komma hem ännu ikväll, och det får inte alls alla.

(tyst minut)

I Masaby finns... en perrong och... tågspår, men det är ganska självklart på en tågstation. Någon action hittade Oskar inte i Masaby, så hans fördomar att action och Masaby bor långt från varann bekräftades.

23.58 hämtade L-tåget Oskar mot Kilo, där han nu sitter och skriver denna artikel.

Allt detta till trots rekommenderar fortfarande Oskar "Hackspett från Masaby" i en indisk restaurang.