Goda nyheter sedan 2002     Måndag 18 januari 2021 kl 21:43Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Naeem jobbar på Alberga Esso
Naeem hyr ut bilar i telefonen
 1 3086 34 3
Fredrik Liukkunen
Online 11:30 01/04 2004  Modifierad 06:00 15/08 2010

Old articles  Naeem är en 21-årig kille från Iran som jobbar på Esson för andra året. Först trodde jag att han var muslim, men....

Iran är ju känt som ett starkt muslimskt land med radikala shia-muslimer. Naeem är inte muslim, men han är Bahai som är en reformatorisk grupp ur Islam. Bahaier tror att Jesus fanns, men bara som en profet. De sägs att en man fick en uppenbarelse från Gud. Deras profeter är jämnställda med Mose, Jesus och Muhammed, säger de. Tyvärr är det en villolära när man ser på Bibeln, men vi har ändå respekt för detta mycket ödmjuka och "sökande" folk.

Naeem och hans familj flydde till Finland i början av 1990-talet, för att många Bahaier dömdes till döden eller fängslades. Naeem gick skolan i Vasa, men hade även svårt där, för att han hamnade i fel gäng som sloddes på gatorna.

Idag kan du träffa honom på Esson i Alberga där han jobbar flitigt. Naeem (Näim) bor i Esbo med hans pappa, mamma och systrar.

Bahai faith


Daniel
15:46 2.4.2004


Om det där med att muslimer inte är muslimer om de inte erkänner Jesus som profet osv. så vill ja säga att det är en stor skillnad mellan islams teologi och det såkallade "folkislam". På teologiska fronten är det som L säger men vanliga filurer har inte riktigt samma åsikt å de är ändå muslimer. Om alla muslimer skulle tro som du säger, skulle det då råda en så enorm förföljelse av kristna som det nu gör i många länder med musilmsk majoritet?
Oskar
13:24 1.4.2004


Här är en begreppsförvirring: Numera betyder "Börje tror på Gud" ungefär att Börje tror att Gud finns.
Däremot betyder det i Bibeln "Börje är trogen Gud", vilket är något annat.

Därför tror en muslim att Jesus finns, men är inte trogen Jesus (som Gud).
L
12:21 1.4.2004


En muslim som inte tror på Jesus är ingen muslim! De tror inte att han är Guds son, men de tror att han var en profet. De tror på jungfrufödseln och på undren, men de tror inte på försoningsdöden. En muslim som förnekar Jesu existens eller profetskap är ingen muslim, precis som en "kristen" som förnekar Honom inte är en kristen!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén