Människofiskare sökes

Ny församling i Jakobstad: Forum församlingen

OLD ARTICLES. Igår startade en ny församling i Jabkostad. Jakob Wikström har forskat i saken för alla intresserade. Läs mera om vad saken gäller (LM).

Namnet på den nya församlingen

är alltså "Forum församlingen". Församlingsföeståndare är Mats Aspvik, pastor Gutten Björk. Församlingen är en del av den Apostoliska kyrkan, dvs ett internationellt pingstsamfund som finns i över 50 länder ca 4500 församlingar.  Hemsida kommer så småningom.

Gudstjänster har vi kl 18 varje söndag. Vi hyr in oss vid JKC (Jakobstad kristna center) och kommer att samlas där. Vi har också en del andra samlingar, se nedan. Församlingen är uppbyggd kring cellgrupper.

Ungdomsarbetet kör vi mycket tillsammans med Missionskyrkan Ebeneser och Jakobstads Kristna Center. Det kallas "Elevate Youth". I dagsläget har vi Elevate Youth ungdomsmöten varje Fredag kl 20.00 (mingel från 19.30). Onsdagar 19.30-21.00 har vi bönemöten. Vi börjar alltid med lovsång för att fokusera på Jesus, sen tar vi ett ämne i taget som ber igenom och varvar med uppmuntran och sånt. Detta gör att alla orkar vara med i bön eftersom det istället för ett långt pass blir fler korta och kraftiga. Det brukar vara stark och fokuserad bön och vi ser detta som en otroligt viktig bit, grunden, i allt vårt arbete. Dessa bönemöten är inte bara för Forum eller Elevate Youth utan för alla åldrar och församlingar. En gång då vi bad för nejdens/stans församlingar var 7 församlingar representerade. Det är mest ungdomar som kommer men dom äldre blir fler hela tiden! Det brukar vara mellan 25-30 pers men vi tror verkligen att detta kommer att växa. Vill vi ha väckelse måste vi be, och fortsätta att be sen då vi kommit igång.

Nästa helg har ordnar vi "Elevation Conference"

- Fre/lör 12-13 September i Jakobstads gymnasium. Båda dagarna 19.00 Expo o förfest 20.00 Elevation Night. Multimedia, film, show, fräsch predikan, lovsång mm. Fredag: Focus at schools (bla regional ng kickoff) Lör: The local church.

Allt vi gör är för att Jesus skall bli tydlig. Det enda vi vill är att människor skall få se honom som den han är, lika levande som alltid, görande mer än han nånsin gjort tidigare! Det är det som driver oss. Vi upplever starkt vind i seglen här i stan/nejden nu. Folk blir frälsta, förra Elevate Youth kom 3 ungdomar till tro. Från sommarens början fram till nu har ca 15 pers blivit frälsta. Kreativiteten flödar. Jesus,

tack för vad du gör här, all ära till dig!

Ungefär detta är vad som händer. Vi samarbetar som sagt mycket med JKC o Ebeneser.