Charlott

Grunden i kristen musik

OLD ARTICLES. Det finns massor med bra kristen musik, men tyvärr är det någonting man faktiskt måste söka för att finna. Därför kommer här nu förslag på några uppskattade artister för att göra det lättare för Dig som är intresserad av BRA musik.

Relient K

Ett amerikanskt punkband. Både sarkastiska sånger med flummigare budskap, och vackra låtar med seriösare innebörd. Testa t.ex. Mood Rings eller Getting Into You från albumet ”Two Lefts Don’t Make a Right… But Three Do”

Mars Ill

Två amerikanska grabbar träffades av en slump, och ger oss nu rap av vad som kallas kvalitet! Trots att man inte ens gillar rapmusik måste man hålla med om att de är proffsiga. Tyvärr hör deras musik till de svårare att få tag på, men det är definitivt värt besväret. Breathe Slow på den fräscha skivan Backbreakanomics är ett bra smakprov av Mars Ill

Kutless

Om Du diggar Creeds musik, kommer du att inte att bli besviken på Kutless. Bandet består av fem killar, som ger oss musik för alla väder. Alla låtar på deras skiva ”Kutless” kan bra rekommenderas, men för att nämna några: ”In Me” och ”Run”.

Jennifer Knapp

Som kvinnlig representant för kristen musik kan Knapp nämnas, bland många duktiga. Hon rockar hårt med sin gitarr genom många starka låtar. Mycket betänkliga låtar, som ”Whole Again” hittas på albumet ”Kansas” t.ex.

Mercy Me

Mercy Me kan man kanske klassa till lite ”smörigare” musik, men absolut värt att ta en titt på i alla fall. Starkt budskap, och helt otroligt vackra låtar. ”I Can Only Imagine” från skivan ”Almost There” är en alldeles fullkomlig låt för lugnare stunder. En låt omöjlig att tröttna på.

Disciple

Man tror inte att det finns så hård rock med så känslofyllda och vackra texter. Disciple rekommenderas varmt om man tycker om den sortens musikstil. ”By God” från albumet med samma namn är en härlig blandning av den här musikstilen, och en känslofylld innebörd.

United Live

United Live är den stora lovsångs kören Hillsong Australias ungdomskör. En stor och mäktig kör med duktiga solister uppträder med många fina låtar, exempelvis ”Stronger Than”, på albumet ”Best Friend”.

Dc Talk

Då man tar upp bra kristen musik är Dc Talk ett måste! De har flera gånger blivit klassade som världens kändaste och bästa kristna band, och det har de nog anledning till. Omväxlande musik med musiker i världsklass. Alltid rätt tid att lyssna på. För att välja en bra låt av många, många kan ”What If I Stumble” från skivan ”Jesus Freak” nämnas.

Du kan säkert hitta något som intresserar just Dig bland dessa artister, så ge dem en chans, Du kommer inte att bli besviken!