Panik – Bara 20 dagar kvar till jul

OLD ARTICLES. Paniiik!! - Det är bara 20 dagar kvar till jul och jag har inte ännu köpt en enda jul­klapp! Har du känt den känslan eller är du en av de lyckligt lottade, som har varit ute i god tid och har allt färdigt fixat?!

I sådana fall kan du luta dig lugnt tillbaka i stolen och inte störas av julruschen. Men är du däremot en av dem som insett att studie­stödet inte kommer att räcka till i år, eller ännu värre du vet inte vad du ska köpa i julklapp?! Ingen panik – vi är här för att hjälpa dig! Ta det bara lugnt, andas djupt, det finns ingen orsak till att jaga upp sig. Låt inte köpmännen styra över ditt liv!

Visst skulle det ha varit skoj att köpa de där Haglöfs handskarna till brorsan, Pentik muggen till syrran, Black & Decker slipmaskinen till farsan och Kalevala halsbandet till morsan. Men vänta, stanna upp en kort stund mitt i julstressen och tänk efter...Varför ger vi jul­klapp­ar? Är det för att kunna ståta med den allra dyraste, fin­aste, värdefullaste...eller är det för att t.ex. göra någon glad?! Oavsett svaret blir du kanske tvungen att tänka i nya banor, sluta slit ditt hår och glöm alla de där dyra märkesvarorna. Här kommer en billig, näst intill självgjord, men garanterat den mest lyckade sista minuten julklappen du kan ge till både tjejer och killar.

Vi kallar den ”pepparkaksmys”. Det enda du behöver göra är att köpa en låda peppar­­kakor och en tub glasyr. Ta några pepparkakor och garnera dem så fint du bara kan. Skriv vackra ord, gör hjärtan, ja det går att göra i princip vad som helst. Sätt sen pepparkakorna i en glasburk. Paketera in burken i ett valfritt julpakets­papper eller köp en fin röd papperspåse, som du sätter dem i och vips, så har du din feno­me­nala julklapp färdig!

Det var väl inte så svårt, men garanterat lyckat! Dessutom är det både gott, en spännande överraskning och framförallt så förstår personen du ger dem till att du satt ner lite extra tid på att tillverka dem just för honom/henne.

Skriv sedan också gärna ett passande rim till julklappen eller ge ett julkort där du önskar god jul. Låt fantasin flöda och skriv något vackert, t.ex. kan du berätta för personen att han/hon är lika söt som en pepparkaka. För den ivrige rekommenderas förstås att man själv bakar pepparkakorna och gör glasyren, men kom nu ihåg att det är tanken som räknas. Lycka till!