Goda nyheter sedan 2002     Söndag 2 oktober 2022 kl 16:01Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Poliserna återhållsamma till utmaningar
Linus
 0 3219 22 0
Linus Mickelsson
Online 15:10 14/09 2002  Modifierad 13:12 18/08 2010

Old articles  Det finns ett gäng som utför sitt arbete så svagt att de har utvecklat ett helt nytt sätt att ändå lyckas. Gruppen är den finska polisen, som har som mål att bekämpa brottsligheten och befrämja tryggheten.

Eftersom poliserna, generellt sett, är misslyckade (med undantag av en och annan polis i Borgå),
när det kommer till att hålla knarkmissbrukarna och brott i övrigt under kontroll, har de utvecklat nya hemska brott som de kan klara upp. Dessa grymma brott är trafikförseelser.

Undertecknad fick just bittert erfara hur vilka fina metoder polisen borde använda på "the bad guys" och inte på civiliserade skattebetalare. Polisens vardag är pinsamt annorlunda än den hjältemodiga bild som tv:n visar. De enda poliserna vågar konfronteras med är civiliserade människor.

En ordningsman från Sibbo avslöjade hur kraftlösa poliserna är t ex mot ungdomar. "Det var hundra ungdomar som skenade och polispatrullen drog sig tillbaka" avslöjade källan.

Det är fullkomligt svinaktigt att poliserna bara vågar sig på de allra snällste. Detta gör att poliserna härmed får titteln "covards of the year".

Ett förslag är att man kunde avdra kostnader polisernas misslyckanden har förorsakat en från förseelsekostnader. T ex har undertecknads cykel blivit stulen. En cykel värd 250 EUR - 35 EUR (körning utan bilbälte) skulle betyda att det forfarande skulle finnas en reserv på 215 EUR att ta ut i form av fortkörningar och parkeringsböter.

Som parentes kan nämnas att det kan vara till fördel att inte använda bilbälte i kollisioner i hög fart om man slungas ut och landar mjukt.


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén