Cizi hoppar av glädje

Cizi till Bush-USA!

OLD ARTICLES. I dag, onsdagen den 14 maj kl. 5.00 var det dags. Cecilia lämnade sitt hem vid Nordenskiöldsgatan i Borgå. "Nu bär det av, de vackra finska skogarna blir bakom, tre månader av USA:s östkuststränder är framför..."

Cecilia Virtanen, även känd som Cizi, C.C., Cizilisko m.m., har alltså lämnat alla sina nära och kära och åkt till Förenta Staterna av USA, eller mera exakt den soliga pensionärsdelstaten Florida. Cecilia skall göra sin arbetspraktik på ett hotell i området, men hon hoppas på lite jobb och mycket beach. Arbetspraktiken är en del av studieprogrammet på Arcadas turismlinje, där Cecilia agerar elev.

"-Jag tänker inte äta en massa skräpmat", säger en orolig Cecilia, men man kan lägga märke till en viss osäkerhet i rösten. Cecilias goda vän, som befunnit sig i Florida sedan två veckor tillbaka i samma ärende, har berättat om sin diet: SubWay, McDonald's, pizza... Efter att ha pratat en stund med Cecilia bryter hon ihop och berättar hon hur hon ser sin framtid

"-Jag väger säkert 500kg när jag kommer hem, efter all skräpmat. Jag får säkert specialbeställa en Team Borgå-skjorta, min nuvarande kommer att räcka till att täcka högst en arm!" Cecilia är uppenbart orolig över amerikanernas matkultur. "-Som tur kan man beställa hemtransport från (kebabstället) Topkapi. Kanske dom kommer till Florda?!"

Det är alltså uppenbart att Cecilia kommer att sakna kebaben, men av tårarna i hennes ögon kan man se att det inte är det enda hon kommer att tänka på i Florida. Det finns en massa människor som finns i Cecilias tankar, en massa människor som Cecilia kommer att sakna och en massa människor som gör att de tre månaderna kommer att kännas långa. Men Cecilia hoppas på många roliga stunder i Florida, så att hon får annat att tänka på. Men det är ju inte det stora problemet... hur skall VI klara oss utan Cecilia? Vi som blir kvar i Finland. Vad skall vi göra? Hur skall vi kunna leva ett meningsfullt liv? Men Cecilia erbjuder lugnande piller och lovar en viss korrespondans via mickelsson.net, d.v.s. i mån av möjlighet. "-Man vet ju aldrig om det finns datorer i USA... dom bor säkert i hyddor där... undrar om det finns salt i USA?", tänker Cecilia högt, medan redaktören redan börjat sakna henne...