Cesarea Filippi, "helvetets port" i bakgrunden. Kolla Matt 16:13-19.

Kitte har frid bland raketer i Haifa

ALLMÄNT. Kitte Langinauer råkade finnas i Haifa när Hizbollahs raketer började dimpa ner. Kitte har upplevt en surrealistisk tillvaro med vänner på café mitt bland stridslarm. Kitte är oskadd och hon har inte varit i någon omedelbar livsfara.

Kitte skrev idag på sin blogg liteharochdar.blogspot.com om sin resas vändning. Allting vände från idylliskt turistliv med sevärdheter i Jerusalem till krigssirener i Haifa. Trots att Kitte var rädd i början så berättar hon att hon har fått frid från Gud, mitt bland all kaos.

Vid första raketangreppet (förra veckans torsdagkväll) satt Kitte och två kompisar på ett café när en från personalen berättade att Haifa hade träffats. Vännerna bad tillsammans och beslöt att stanna på caféet.

Men det var först på söndagen som Kitte skulle till skyddsrummet, men efter det har det blivit att gå dit varje dag mellan fem och tio gånger.

- Det är riktigt tröttsamt. Jag bor på femte våningen och det är inte roligt att springa ner för trapporna klockan sex på morgonen, skriver Kitte.

Kitte är glad att Gud skickade henne dit vid denna tidpunkt.

- Vi behöver alla varandra och jag ångrar inte att jag stannat här. Det har varit tufft och jag hade inte klarat det utan era böner och nåden Gud ger.

Kitte skriver alltså om detta på sin sida "liteharochdar.blogspot.com". Kitte berättar till Mickelsson.net att det har varit svårt att få tillgång till internet och därför har hon inte kunnat uppdatera så mycket den senaste tiden.

Kitte, som studerar psykologi i Åbo Akademi, får antagligen lugnare tider på hösten.



Davids torn, Jerusalem
Harmageddon berget som näms i Uppenbarelseboken 16:16