En av bussarna som igen fylls av skolelever.

Skolan börjar-nästan för alla

ALLMÄNT. Sommaren har vi fått njuta av i varmt sommarväder. Nu är vi redan nästan mitt inne i augusti och många frågar sig själv vart denna sommar har tagit vägen? Kanske har du varit på festivaler, läger, på stugan eller har du bara kanske annars slappat. För många börjar stressen nu!

15 augusti betyder skolstart för många. För en del är det kanske något man gått och väntat på länge för andra kan det vara något man inte alls vill att ska komma. Något det betyder för alla är stress! Det kommer man få var man än går i skola. Lågstadiet, högstadiet, gymnasiet och yrkesskolor. Kanske man ändå får den värsta stressen i högstadiet med slutararbeten speciellt på nian och i gymnasiet när man skall förbereda sig på att skriva studenten. Ändå vill nog alla till skolan. Det är ju där man träffar alla sina vänner efter det långa sommarlovet samt där som man får nya.

Idag märkte man åtminstone i Sibbo att skolorna har börjat. Bussarna var nästan proppfulla, barn cyklade på vägkanterna och det var helt enkelt liv i skolan. I Sibbo Gymnasium höll alla på att välja sina kurser och som ny etta kände man sig ganska bortkommer ibland när alla höll på och talade om position 1 och period ett och två. Men man kommer välan in i systemet efter några dagar!

Några elever sade att det är trevligt när skolan börjar men man är helt råddig med kursvalen. Det kan jag hålla med om. Andra sade igen att det är roligt att man äntligen får välja vilka ämnen man läser och när.

Nu gäller det bara att åka iväg för att köpa böcker. Lektionerna börjar ju redan imorgon genast 08.00 och då skall man ha alla böcker med sig.



Åk 1-2 i Norra Paipis skola i Sibbo tyckte såhär.
Klar för drabbning!
Skylten finns vid nästan varje skola!