Ledaren Harry Kronqvist

Blåsmusik och sång

ALLMÄNT. Lördagen den 19.8. hade KU:s blåsorkester en konsert i Sibbo kyrka. På programmet stod det också sång av bl.a. Iselin Strandvall.

Det var en fin lördagskväll när KU:s ( Kyrkans ungdoms) blåsorkester under ledning av Harry Kronqvist hade konsert i Sibbo kyrka. De började med ”Nu är det ljuvlig sommar”. Efter det höll Helene Liljeström ett litet välkommen-tal.

Orkestern spelade många sånger bl.a. psalmer. Ett stycke de spelade var Helig Helig skriver av Franz Schubert.

Programmet var varierande med både instrumentalmusik av orkestern och sång av Iselin Strandvall och Stockholmskvartetten. Ingen i kvartetten kommer egentligen från varken Stockholm eller Sverige. Kvartetten ”föddes” när blåsorkestern skulle åka till Stockholm och ledaren Harry gärna ville ha med en kvartett. Några dagar före resan ringde Iselin Strandvall och sade att hon hade en studiekompis som var intresserad att komma med. De skulle uppträda i Stockholm så på båtresan fick de ta med keyboarden ombord och öva där. Därifrån startade Stockholmskvartetten. Andra medlemmar i kvartetten förutom Harry Kronqvist och Iselin Strandvall är Diana Häggblom och Frejvid Granbacka.

De sjöng några sånger till ackompanjemang av Dag Strandvall på piano och Mikael Lindqvist på bas.

Iselin Strandvall uppträdde också med två solosånger: Till vår Gud och Till himlen når vår sång. Båda sångerna är skrivna av Roland Utbult.

Harry uppmanade oss att vi skall ta kontakt med vänner och bekanta. Sen när vi träffar dem skall vi inte säga att ”jag sku nog ringa men det har inte blivit av”.

Man kunde åka hem från konserten med nya tankar och många sånger sjungandes i huvudet!



Orkestermedlemmarna är i olika åldrar!
Iselin Strandvall
Stockholmskvartetten!