Det är roligt att vara två (Fredi och Elin, arkivbild)

En livspartner är inte allt

ALLMÄNT. Tillhör du den kategorin av människor som gärna skulle ha en soulmate?

Om jo, så vill jag välkomna dig in i klubben. Men har du någonsin tänkt på att många av dem som förälskat ler mot varandra lever sina liv i en illusion som kan leda till att de blir berövade sina liv.

För så många är deras livskamrat meningen med livet. Har ni tänkt på hur många ballader det finns där man sjunger om att ens älskade är ens allt. Så sorgligt! Vad göra om ens älskade lämnar jordelivet innan man själv gör det? För många slutar deras liv i samma stund. Om inte fysiskt så själsligt och andligt. Man slutar helt enkelt leva. Man börjar gå på sparlåga, blir deprimerad. Sedan kan man börja leva självdestruktivt. Jag har träffat alltför många alkoholister, när jag varit ute för att ge lite kaffe och bulla, som sagt att det började gå utför sedan deras fru gick bort.

Går du som bäst igenom en jobbig period efter att ha fått nobben? Tänk om det var Guds beskydd i det hela? Han känner ju oss bättre än vad vi känner oss själva så skulle han inte veta vilka som passar för varandra?

Har du tänkt på att den längtan du har efter att få någon att dela livet med är ingenting jämfört med den längtan Gud har efter att få umgås med dig. Ge honom din åtrå och låt honom vara på plats nummer ett! Matt 6:33: Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Gud vet att det du behöver först och främst är att få dricka från Hans källa. Världen vill få oss att tro att vårt största behov är kopplat till det sexuella. Vad dock varje människa allra mest skulle behöva är att ett möte med Herren så att de i allt, vad än må komma, skulle stå starka. Vi är skapade till gemenskap med Fadern, Sonen och den Helige ande!