Trafiken stannad!

En annorlunda resa!

ALLMÄNT. Höstlovet började 19.10 och då brukar familjer åka på resa.

Det gjorde jag. Jag åkte med min mamma och pappa till Tallinn utan att veta vad som väntade oss där.

När båten började närma sig hamnen sade dom i högtalarna att det kommer ta tid före man kommer igenom passkontrollen eftersom dom måst mata in allas pass i datorer. Det hade tagit över en timme sen båten kom i hamnen efter att vi slapp ut. Och varför? Jo, för att Estland hade besök av Drottning Elisabeth II. Men vad gör man nu inte för en drottning?!

Ju närmare stan vi började gå desto fler polisbilar och poliser såg vi. Vid ungefär varje gatuhörn stod det polismän. Vi såg också sivila män som gick omkring på gatorna och vaktade. Vid vägarna hade dom staket och vi konstaterade, jag, mamma och pappa att drottningen antagligen skulle åka där eftersom vägarna skulle stängas ca 16.00.

På Fredagen hölls det en konsert vid Rådhustorget där över 700 sångare sjöng och drottningen satt i publiken. På torsdagen höll dom på att ställa i ordning där.

Tallinn, som är en fin gammal stad är ju också populärt för sin mur där de säljer massor med tröjor, halsdukar, mössor. Kanske borde man ha köpt något för att kunna värma sig med under vintern?! De har också en rad med olika blombutiker där de säljer allt från torkade blommor till rosor och tulpaner.

Trots att vi inte såg någon drottning så var det ändå en fin resa.



Sonja vid "blommuren"
Här hölls konserten
Flaggor på spårvagnarna!