Goda nyheter sedan 2002     Lördag 23 oktober 2021 kl 20:26Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > David Sandström tillbaka i Finland
Linus
Foto: Linus
Anne och David
 2 12307 77 10
Christa
Online 21:42 05/11 2006  Modifierad 08:17 17/07 2010
Linus
Linus
David
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Efter ett år som utbyteselev och församlingsstartare i Bergen, Norge är David Sandström sedan hösten tillbaka i studieorten Helsingfors

David studerar akutvård och planerar under det här läsåret att slutföra sina studier genom att avverka två års studier.
-Det är mycket pluggande, förklarar David, men verkar nöjd med situationen.

David, som är bördig i Purmo, är med i församlingen 'Kristi församling'. Tillsammans med många trosbröder och -syskon spenderade han förra läsåret i församlingstäta Bergen i Norge där han var med och startade en ny församling.

-Under den tid jag var i Bergen startades nya församlingar så gott som varje vecka, förklarade David.

David och hans kompis Anne hälsade på Linus och Christa här om dagen. Tack för besöket, kom snart igen!Linus
14:25 9.11.2006


Ingen har ännu heller kommit med första persons påståenden från vad någon i församlingen undervisat eller sagt. I min ytliga bedömning av saken ville jag bara undvika att göra samma misstag som brodern som ser flisan i sin grannes öga men inte bjälken i sitt eget.
Andreas
13:07 9.11.2006


Har följt med insändarna här och vill bara understryka att argumenteringen och jämförelserna i inläggen är under all kritik. Vad som är "normalt kristet" kan inte bedömas på annat sätt än genom studium av Bibeln. Att inte alla kyrkor håller nya testamentets kriterier kan väl alla omfatta. Men att göra en jämförelse mellan luthernska kyrkan/pingstkyrkan och "Kristi församling" med orden att ingen är perfekt tyder bara på en ytlig och bedömning av saken. 

Huruvida en församling kan kallas kristen eller inte har inte att göra med om alla älskar Jesus eller ifall en rörelse omfattar att Jesus är Messias. De flesta människor är trevliga t o m de som inte är frälsta och även de som är med i en sekt. Därför måste man gräva i teologins kärnfrågor när man studerar "Kristi församling" och dess verksamhet.

Se link:medhttp://www.kristiforsamling.se/links....
En sak som inte är sunt fastän David lär vara en mycket ung sund man,

Det finns ingen öppenhet i denna rörelse. Vad rörelsen står för och vad som är grunden för verksamheten framgår inte på de olika sidorna...annars är nog Karl-Erik Nylund påläst. Finns ingen orsak att ifrågasätta honom när det gäller kunskap om denna sekt.
maria c
20:08 8.11.2006


sekt eller inte, dom söker Gud, om dom söker med uppriktigt hjärta ska de finna honom. Gud bryr sig om även de som fastnar i sekter och liknande, och han vill inte att nån ska fastna i nåt alls. tror jag det! allt ska prövas men vi ska tillrättavisa varandra med kärlek och omtanke.

Thomas
19:09 8.11.2006


Det handlar inte om det är en perfekt församling eller inte, det handlar om huruvida de är en samling hjärntvättare eller inte. Om "offentlig bikt" förekommer samtidigt som de är ett "ideologiskt kollektiv" är det ganska illa.

Det handlar ingalunda om en himmelsk församlingsanalys, utan snarare om Karl-Erik Nylund har rätt eller fel. Om han har rätt finns det ingen vettig orsak att alls befatta sig med "Kristi församling". Bara församlingens namn antyder väl att de ser sig som de enda utvalda. Alla sekterister försöker förresten "göra rätt och älska Gud", det handlar om HUR man gör det och varför.

Och jag kritiserar vilken kyrka jag vill, allt ska prövas.

Linus
22:54 7.11.2006


Jag frågade om mentorskap och jag fick svaret att mentorskapet  i deras församling tidigare blivit ohållbart, att man blivit tvungen att byta upplägg. Att man bytt upplägg tycker jag att bevisar att åtminståne någon kritik är tillåten.

Jag fick ett intryck att församlingsmedlemmarna är människor som försöker göra rätt och älskar Gud.

Nu vet jag nästan ingenting om ledarskapet eller församlingsmedlemmarna, men varför skulle det här heller vara en perfekt församling när så få andra är det. Hur många församlingar lever enligt det Nya Testamentet? Den må kasta första stenen ... Skulle t ex pingstkyrkan eller den Lutherska kyrkan klara en himmelsk församlingsanalys?

Det som gör att jag har förståelse för att bli kallad sekt är att de tidiga kristna också var en sekt och att pingstväckelsen också har klassats som sekt om jag förstått saken rätt. 

Det skulle vara intressant att veta om församlingen verkligen tror att det inte skulle finnas andra kristna församlingar, för det vore tragiskt. Men andra kan vara lugna, det avgörande för frälsningen är tron på Jesus är Messias, inte vad andra tror om en.  xD Men visst varnar Bibeln för falska profeter, därför ges uppmaningen åt oss:

1 Joh 4:1  Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen. 

Jag skulle veta om det är någon som har första persons information om denna grej, för en öppen diskussion kan fungera till att rätta fördomar eller alternativt som tillrättavisning i kärlek.

Johan
21:12 7.11.2006


Angående Kristi församling. I boken "Att leka med elden - om livet på sektens villkor" tar den lutherska prästen och "sektexperten" Karl-Erik Nylund upp olika sekter och sektliknande grupper.

Om Kristi församling nämner han bl.a. följande: "Man ska umgås med varandra i rörelsen - hela tiden. Vänskapsbanden med andra klipps av. Man umgås med utomstående bara i ett syfte - att få dem döpta."

Vidare: "Alla synder ska alltid bekännas för ledarna. Synderna bokförs dock och kan dyka upp i predikningar. Man har också offentlig bikt. Man vill helst undvika denna uthängning och lyder därför ledarens minsta vink. Man får fördöma andra människor och andra kyrkor för det är bara Kristi församling som har sanningen. ... Kritik är inte tillåtet. Att lämna församlingen, som är den enda kristna församlingen, betyder att man också lämnar Gud."

Nylund avslutar med: "Kristi församling är ett ideologiskt kollektiv, en manipulativ sekt och en av de farligaste sekterna i Sverige."

Jag känner inte själv till församlingen, men på basen av det Nylund skriver så håller jag nog med "Undraren" om att det verkar vara en ganska "suspekt" rörelse.
Ecca
10:58 7.11.2006


nånstans långt bak i huvud fanns nog nån information om att du varit utomlands... men jag hade nog ingen aning om vart eller vad. Intressant! Skriv gärna mer om din upplevelse och ja, välkommen hem igen!
frida f.
13:26 6.11.2006


Vad rolit att se David igen! Christa -vad sku du sej om en liten pörkenäs-folk-reunion i Helsingfors snart?
Christa
11:22 6.11.2006


Vill Undraren vara vänlig och lyfta fram några exempel som stöder ditt påstående? Jag kan inte uttala mig desto mer om församlingen då jag inte känner den väl. Jag har hört människor säga en del om Kristi församling men har inte fått något bekräftat. Det är svårt att veta hur man skall förhålla sig till påståenden om församlingar - några påstår att lutherska kyrkan inte är normalt kristet, inte heller pingstkyrkan. Men finns det brister är det bra att påpeka, men gör det så vi vet vad det handlar om.

Däremot känner jag David som en mycket sund ung man.

Undraren
11:13 6.11.2006


I detta sammanhang bör nämnas att "Kristi församling" är en ganska suspekt "kristen" rörelse. Vi skall vara försiktiga med att föra fram det som något helt normalt kristet, för det är det inte.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén