Youth på Livets Ord välbesökt

ALLMÄNT. Tusentals ungdomar hade sökt sig till Livets Ords årliga ungdomskonferens Youth för att söka Gud.

Varje år infaller församlingen Livets Ords Youthkonferensen i samband med All helgona-helgen. Ny Generation-ledaren Joakim Lundqvist betonade att helgen var en kristen helg och inte någon sorts pumphögtid. Helgen har firats i åratal av kristna för att minnas de syskon som gått före oss och fullbordat sina lopp.

På onsdagskvällen inleddes konferensen av pastor Robert Ekh som predikade om "Jesus - Din Gud och din broder".

En annan av konferensens höjdpunkter var konserten med lovsångsbandet Delirious? och Reuben Morgan från Hillsong i Australien. Konserten var en del av deras Europaturné som just nu pågår för fullt.

Många ungdomar blev berörda och många gensvarade efter predikningarna. När pastor Stefan Salomonsson på torsdagskvällen bjöd fram till förbön, fick många vänta på att få förbön.

Besökarna kom dels från Sverige, men också från bland andra Finland, Norge, England och Ukraina.

På schemat stod också en rad workshops. Bland anant talade Krister Renard (www.gluefox.com) om Intelligent Design och Da Vinci-koden. Workshopsen var liksom mötena både välbesökta och uppskattade.

Konferensen avslutades på söndagsförmiddagen med en predikan av pastor Ulf Ekman om att vi behöver den helige Ande.

Hela konferensen finns på www.livetsord.se under "Mediaarkiv". Det går också att köpa hela konferensen på MP3, CD eller DVD under "Webbutik".