Joyce Meyer på Livets Ord

ALLMÄNT. Den gångna helgen (18-19 november) hade tusentals troende, åkt till Livets Ord för att se och lyssna till predikant Joyce Meyer.

Den gångna helgen (18-19 november) hade tusentals troende, åkt till Livets Ord för att se och lyssna till predikant Joyce Meyer.

Joyce Meyer från USA, besökta Livets Ord i Uppsala för ett två dagar långt seminarium. Hon har sitt dagliga TV-program "Enjoying everyday life" som går på flera kristna kanaler, bland andra GOD TV.

På lördagkvällen hade hela 3 700 personer sökt sig till Livets Ord för att delta. Joyce var där med sin man, två av sina barn och deras fruar. Hon började med att säga att det här var deras första visit i Skandinavien, men inte den sista. Vid de orden brast publiken i ett våldsamt jubel.

Joyces undervisning var mycket radikal. Första kvällen talade hon om att vi inte ska fly från våra problem. I Bibeln ser vi ett antal exempel på människor som flyr från sina situationer och hamnar sedan i öknen, i vildmarken bara för att sökas upp av Gud senare och bli replacerade där de tidigare var.

Istället för att fly, måste vi stanna kvar och konfrontera våra problem. Vi måste stanna och se Herrens frälsning! Istället för att komma ifrån problemen, vill Gud ta oss igenom våra problem.

Joyce Meyer delade sitt personliga och mycket starka vittnesbörd om sin barndom. Hon blev sexuellt utnyttjad av en alkoholiserad far. Henner mor hade fruktan och försökte fly verkligheten istället för att konfrontera problemet. Joyce förklarade att hon fortfarande inte fått svar på alla "varför" och att våra "varför" och "hur" om allt vi inte begriper, kan bli ett hinder för oss. Samtidigt kan hon idag hjälpa människor som råkar illa ut, hon kan ge dem hopp.

- Så länge vi flyr kan inte Gud göra något för oss. Tro flyr inte, den står fast. Med Gud på din sida kan du klara av precis allt som kommer emot dig!

Under söndagskvällen talade hon om att leva ett autentiskt, fruktbärande kristet liv. Återigen delade hon med humor sina personliga erfarenheter med mötesbesökarna. Joyce berättade att det fanns en tid i hennes liv då hon gick till kyrkan, hade en Jesus-pin, hade korshalsband och - en bildekal som sa "tuta om du älskar Jesus"! Men det var bara ytligt. Hon kom till en punkt då hon insåg att hon måste bära verklig frukt.

Efter predikan lämnade familjen Meyer snabbt lokalen för att snart åka tillbaka till USA.

Det här var en oförglömligt helg!