Torkjell Delux

Torkjell Grønstøl

PERSONEN. Torkjell är uppväxt på Karmøy men är numera bosatt i Vasa, Finland. Jag lärde känna Torkjell under året jag gick på bibelskola i Bergen, Norge. Den första frågan Torkjell frågade mig efter att jag informerade honom att jag är från Finland var om jag hade besökt Mumindalen. Jag begrundade faktum att finländare lever i skuggan av Mumintrollet även i Norge och svarade missmodigt nej. Om jag inte hade uträttat mera i Norge än att ha lärt känna Torkjell skulle det ändå ha varit värt att åka dit. Under året var jag välkommen att spendera många fina veckoslut där han bodde under bibelskoleåret.

Torkjell är mycket vänlig och hans givmildhet förundrar mig även idag. Han har ett mycket stort hjärta för sina vänner och går långt för att försäkra sig om att personer i sin omgivning har det bra. Hans genuina omtanke om människor drar en in i hans närhet. Torkjell är av busig natur och hittar gärna på galenskaper.

Torkjell är även begåvad med en änglalik sångröst, han tycker väldigt mycket om ungskorv och sticker inte det under mattan. Han tycker om att sjunga singstar och är världens största fan av Bergens fotbollslag Brann.

Ser du Torkjell i Vasa någon gång så gå bara frimodigt fram och ge honom en kram, Torkjell är nämligen en kramgo gytteman av grov kaliber.