Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 24 maj 2022 kl 08:05Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Bibelmaraton på Åbo torg
Kitte
Foto: Kitte
Leon och Armando betjänade i tältet fram till morgon timmarna på lördagen.
 6 12574 70 6
Kitte Langinauer
Online 12:12 15/12 2006  Modifierad 03:58 14/08 2010
Kitte
Kitte
Glada läsare. Ellen kom till Åbo snabbt efter sin return från Afrika.
Kitte
Kitte
På fredag kväll var tältet väl besökt.
Kitte
Kitte
Emily var på besök, och medverkade i bibelmaraton!
Kitte
Kitte
Jenny läser i Hesekiel
Kitte
Kitte
Tältet på torget
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Under 4 dagar och 4 nätter lästes Guds ord högt på Åbo torg, från pärm till pärm. Bibelmaraton startade på självständighetsdagen med lovsång och en hälsning av en av prästerna från Åbo Domkyrka. Efter detta började läsningen..." I begynnelsen skapade Gud himmel och jord..." 1 Mos.1:1.

Tältet var placerar i centrum av torget i Åbo. Det såg ut som alla andra tält på torget, men innuti rådde en varm och stilla stämning. Finlands flagga prydde ena sidan av tältet, det fanns stolar att sitta på, ett bord fullt med traktat och biblar, kaffe och te servering och i ett av hörnen fanns en mikrofon och en stol. Den stolen besöktes av närmare 100 läsaren under denna maraton, både dag och natt lästes bibeln. Läsningen var indelad i 1/2h pass, som man kunde registrera sig till via nätet. Alla turer fylldes! Var och en fick läsa på sitt eget språk. Finska, svenska och engelska, var de mest allmänna språken, men hebreiska, grekiska, polska och esperanto hördes också!
Den som inte läste, kunde betjäna genom kaffe servering, tala med folk, ta emot böneämnen, be eller bara vara där som stöd. Folk fick komma och gå när de ville in i tältet. Många satte sig ner och drack en kopp med något varmt, mellan sin julshoppning i stan, medan andra trivdes en längre stund i tältet. Speciellt under natten besöktes tältet av många hemlösa, som kom in för att värma sig ... och de fick samtidigt höra Guds ord.

Det var folk från många olika församlingar och student organisationer som medverkade i bibelmaraton och det var en välsignelse att arbeta tillsammans. Flera upplevde att det var både inspirerande och jätte tacksamt att få vara med om bibelmaratonet. Guds ord proklamerades under dessa dagar och nätter och berörde åboborna.
" sä skalll det också vara med ordet som utgår ur min mun: det skall inte vända tillbaka till mig fåfängt, utan att ha verkat vad jag vill och utfört det som jag hade sänt ut det till." Jes. 55:11Carro från Korpo
15:37 18.12.2006


Kul att få läsa om såna här saker!! Man blir så glad å hela ens dag får en helt annan riktning! :)
Kitte
15:07 17.12.2006


Det fanns ingen egentlig huvudorganisatör. En liten grupp från olika organisationer/församlingar planerade det hela och engagerade folk med i maratonet. Olika uppgifter delegerades till olika ansvarspers. Vad jag förstod var det inte så svart att få lov att göra det...men vi fick lov. 
Linus
09:38 16.12.2006


Mäktigt!! :D Vad bra, man borde alltid ha en bemannad station i varje stad, en slags andligt 112.
a
19:50 15.12.2006


underbar idé!
Atte
18:05 15.12.2006


eller organisatören, rätt sagt.


Atte
18:04 15.12.2006


Jätteintressant juttu... var det svårt att få lovet att vara på torget? Vem var huvudorganiseraren?
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén