Tillsammans med Gud blir allt möjligt!

ALLMÄNT. I lördags gick den första ekumeniska ungdomssamlingen i Grankulla Metodistkyrka av stapeln. Allt från lutherska kyrkan till pingströrelsen var representerat då ett tiotal ungdomar samlades till lovsång och bön.

Det blev en kväll som överträffade alla förväntningar!

Lovsången och bönen under kvällen var stark och kvällens budskap om att vi alla är skapade unika med en unik relation till Gud verkade gå fram. ”Man kände sig fri att göra på sitt eget sätt” konstaterade en anonym flicka glatt efteråt.

Bettina delade med sig av sina erfarenheter och funderingar och lyfte speciellt fram några ställen ur Ordspråksboken. “Lägg allt du gör i Herrens hand, så kommer dina planer att lyckas.” (16:3) Det fick vi verkligen erfara den kvällen. Vi några, små ungdomar kan inte genom våra handlingar få så mycket till stånd, men vi har en stor och mäktig Gud!

Kvällen avslutades med en ”liten” servering som dukades fram av en räddande ängel som dök upp från ingenstans. Den ursprungliga planen om att blanda en kanna saft och öppna ett kexpaket glömdes snabbt. Speciellt de hembakade semlorna med ost orsakade förtjusning och väckte diskussion bland ungdomarna. ”Gud har skapat oss unika. Vi äter ostsmörgåsar på olika sätt, vi ber och lovsjunger på olika sätt!” var kvällens vishet i ett nötskal.

Gemenskap och kärlek präglade kvällen och stämningen var på topp från början till slut. För många tycktes kvällen vara ett bönesvar. Vi lämnade kyrkan med förundran och tacksamhet över Guds godhet. ”Varför har vi inte kommit på att göra det här tidigare?”

Vårens kommande samlingar kommer att hållas den 3.3, 31.3, 28.4 och 26.5. med start kl. 19.00. Sätt in datumen i kalendern redan nu och ta gärna samlingarna med på era listor över böneämnen!

Ta gärna kontakt med oss om du har frågor eller intresserad av att komma med och t.ex. musicera.

Kramar från Mia Eriksson, mia.eriksson(at)edu.hel.fi och Bettina Söderholm 040-5384189, bette_89(at)hotmail.com