Matilda under Humle 2003

Matilda längtar till österbotten och Hillsong

PERSONEN. Matilda Aspholm har setts på Mickelsson.net i flera sammanhang, nu är det dags för en liten presentation.

En av Matildas många gåvor är hennes milda och vänliga sinne. Hennes fantastiska sångröst är väl ändå den gåvan man märker bäst. När Matilda Aspholm sjöng ett solo i Johanneskyrkan under en His Master's Noise konsert förra hösten lossnade gommen hos de flesta som hörde.

Matildas offentliga musikkarriär började för många år sedan när hon började sjunga bland annat tillsammans med Nicolina i den populära gruppen Jam. Nu är hon en av nunnorna från kören i den bästsäljande musikalen Sound of Music på Svenska Teatern.

Mickelsson.net ställde några frågor till Matilda:

Var studerar du?

Jag studerar på det sociala området på Arcada.

Varför vill du bli socionom?

Varför jag vill bli socionom? Jag vill ha ett socialt arbete där jag är i kontakt med människor och som känns meningsfullt.

Nämn din favoritarbetsplats!

Oj, det vet jag int ännu ... Jag får väl reda på det genom erfarenheter senare i livet.

Hur är det att sjunga i fullsatta Svenska Teatern?

Vi är 8 personer som sjunger tillsammans i fyra stämmor. Men det känns bra och roligt!

Var träffades Nicolina och du först gången

Vi är faktiskt släkt. Nicolinas mamma är min kusin. Så vi har lekt sedan vi var små, men fått en riktigt nära relation under de senaste åren.

Har du andra intressen än musik och psykologi?

Jag tycker om teater och dans, även om jag inte pysslar så mycket med det. Inredning är en annan sak som jag tycker är roligt. Tycker också om, som de flesta andra, att umgås med mina vänner!

Var skulle du helst vara just nu?

Just nu skulle jag gärna vara i österbotten och träffa allihopa som jag inte har sett på jättelänge. Men annars skulle även ett riktigt varmt land vid havet vara underbart, eller att vara på ett stort Hillsong-möte.

Vilka artiklar läser du på Mickelsson.net?

De som intresserar mig :) men ofta läser jag nog nästan allihopa om jag hinner.

Ge en annan favoritlänk

Oj, det var svårt. Jag har nog ingen speciell favoritlänk. Men om jag skall säga någon så kan jag rekommendera www.pianonanny.com till de som vill lära sig lite mer om pianospel men som inte tar pianolektioner. På denna sida "får man ta" pianolektioner gratis.

Matilda kommer att träffa en del av sina österbottniska kompisar i samband med den stora Gospelfestivalen i Vasa och Jakobstad 16-18.3 2007.



Matilda