Bob Hartman, legenden

Vad gör Petra-bandet nuförtiden?

ALLMÄNT. Alla som är födda före 80-talet och som nån gång har hängt i kristna sammanhang borde känna till modern av alla kristna rockgrupper: Petra. Vad har det blivit av det bandet?

Bob Hartman, killen som varit med från starten 1972, har sett bandet sälja nästan tio miljoner skivor! Efter fyra grammys och tio dove awards kan man lugnt säga att Petra är det mest meriterade kristna rockbandet inom de närmaste två årtusendena.

Bob Hartman talade redan på 90-talet på i stort sett varje föreställning om "I'm not talking about a religion, I'm talking about a relation to God".

Brytningen

Petra har funnits till i många olika uppsättningar. Förutom Hartman så var kan två andra långtida medlemmar nämnas här: sångaren John Schlitt och tummisen Louie Weaver. Den senare blev sparkad 2003 efter 22 års tjänst (Här är ett arkiverat meddelande.)

Louie till Viktor

Louie Weaver och den populäre John Lawry från Petras storhetstid är med i det nya bandet Viktor (http://www.viktorband.com). Bandet verkar as-bra och hoppeligen finns det fortfarande utrymmen för Loie Weavers trumsolon. Han imponerade med sina solon i Kulturhuset i Helsingfors.

Petra upphör

I slutet av 2005 meddelade Bob Hartman och John Schlitt att Petra upphör! Fansen blev ledsna och det pågår olika namninsamlingar på nätet för att övertyga dem att fortsätta.

II Guys from Petra

Nyligen fick Bob Hartman idén att turnera med unplugged lovsång med John Schlitt. Inte speciellt långsökt kanske, men musiken låter underbart! Två fantastiska rock-killar som sjunger mjuka melodiösa låtar för dem som vill lyssna. Tack för er insats under alla år hittils! Lyssna på II Guys from Petra:

http://myspace.com/iiguys

Här kan man köpa nästan alla gamla och nya CD:n:

http://www.petraproductionsinc.com/store/

{youtube=WoN5IFKEn0Q}

Beyond Belief - den kanske största hitten för alla 70-talister. Låten är utgiven i början på 90-talet.

John Schlitt är poppis