Kenneth

Kenneth Grönroos: Kom ihåg att vi bara är svaga lerkärl

ALLMÄNT. Kenneth Grönroos predikade igår i Filadelfiakyrkan om att vi skall vara försiktiga med varandra, för vi är trots allt bara svaga lerkärl, dock som behållare för en ovärderlig skatt.

Kenneth höll igen en inspirerande predikan för sina åhörare. Här är ett av bibelställena som Kenneth citerade (2 Korintierbrevet kapitel 4, verserna 7-15):

Men denna skatt har vi i lerkärl, för att den väldiga kraften skall vara Guds och inte komma från oss. Vi är på allt sätt trängda men inte utan utväg, rådvilla men inte rådlösa, förföljda men inte övergivna, nerslagna men inte utslagna. Alltid bär vi Jesu död i vår kropp, för att också Jesu liv skall bli synligt i vår kropp. Ty vi som lever utlämnas ständigt åt döden för Jesu skull, för att också Jesu liv skall uppenbaras i vår dödliga kropp. Så verkar döden i oss, och livet i er. Men då vi har samma trons ande som i skriftordet: Jag tror, därför talar jag, så tror också vi, och därför talar vi. Ty vi vet att han som uppväckte Herren Jesus skall uppväcka oss tillsammans med Jesus och låta oss träda fram tillsammans med er. Allt sker för er skull, för att nåden genom att komma allt fler till del skall få tacksägelsen att flöda över till Guds ära.

Verserna garanterar en god start på veckan!

Läs mer på http://www.folkbibeln.net

Elias hade svårt att koncentrera sig på undervisningen
Med på mötet var också Kenneths dotter, Lotta, som har kommit tillbaka från bröllopsresa med sin man Johan
Lerkärl är bräckliga
Kenneth Grönroos